Het seizoen van Departyshop.nl VIVES HS1 is inmiddels een aantal weken oud. Na een korte zomerstop werden de mannen van nieuwbakken trainer/coach Willem Held onderworpen aan de eerste trainingen en oefenwedstrijden. Met wisselende opkomsten en resultaten werden deze sessies afgesloten. Toch werd er met veel vertrouwen uitgekeken naar de start van de competitie. Met een nagenoeg gelijke selectie, de sterke eindsprint van vorig seizoen nog in het achterhoofd en een poule met voornamelijk opvulling uit de lagere divisies durfde het team voorzichtig de bovenste plekken op de ranglijst te ambiëren.

Des te zuurder was de start van de competitie. Na een ontluisterende 0-4 thuisnederlaag tegen Cito HS1 waarin slechts mondjesmaat het eigen niveau werd gehaald, een 1-3 nederlaag tegen de bezoekers van US HS1 en een uitgestelde wedstrijd tegen Spaarnestad HS1 staat VIVES HS1 momenteel met één schamel puntje op de 11e plek van de ranglijst. Dat is natuurlijk nog geen reden tot paniek, maar dat betekent wel dat er de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt moet worden. Of het sluiten van de horeca daar een positief of negatief effect op gaat hebben, zal pas in een later stadium blijken.

De voorbereiding op het treffen met Limes HS1 – één van de promovendi van afgelopen seizoen – was echter ook verre van optimaal. Trainer/coach Willem Held gaf de voorkeur aan een bezoek aan Roland Garros om Kiki Bertens per rolstoel de baan te kunnen zien verlaten. Met een beetje inzet en intensieve training was dat bij VIVES HS1 ook gelukt met de licht geblesseerde Thijs Vledder en herintreder Jacco Hoogendoorn. Daar hoef je niet voor naar Parijs… Onder leiding van oude bekende Rene Erica en de jarige teammanager Marnix Bunnik kon er gelukkig toch scherp aan de wedstrijd begonnen worden.

Met gouden wissels Frank Arts en Tom Heemstra naast Jacco op de reservebank, werd de wedstrijd begonnen met Joël van der Schans, Thijs Vledder, Addie van der Veen, Thijme Bunnik, Mitchel van Kesteren, Alex Broekmans en libero Jordy Streng in de basis. Toch was de start enigszins nerveus voor de thuisspelende ploeg. Misschien komt het door het ontbreken van een kop koffie voor de wedstrijd, de afwezigheid van het publiek of misschien schoot Limes HS1 gewoon goed uit de startblokken. VIVES HS1 was in ieder geval tijdig bij de les en wist de eerste set toch nog relatief eenvoudig winnend (25-22) af te sluiten.

In de tweede set kon Limes HS1 nog lang aanhaken, maar het was VIVES HS1 dat het bovenliggende spel liet zien. Met een terechte 25-20 setwinst blijft daarmee ook het tweede punt in IJsselstein. Begin set drie houdt de livestream er helaas mee op. Alvast onze excuses voor die honderden streamers, maar klachten kunnen worden gestuurd naar ongeplande_updates@microsoft.com ter attentie van ene B. Gates. Heel veel spanning en sensatie was er in de laatste twee sets echter niet te bekennen. Bij Limes hing de spreekwoordelijke tong op de schoenen en VIVES HS1 kon met vrij en frivool (niet altijd mooi of conform de gemaakte afspraken – maar Willem kon dat in Parijs toch niet meer zien) spel de sets met respectievelijk 13 en 12 punten winnend afsluiten.

Onder voorbehoud van heel veel factoren reist VIVES HS1 volgende week af naar VV Amsterdam HS1. De afgelopen jaren ontliepen beide ploegen elkaar niet veel op de ranglijst en waren ook de onderlinge wedstrijden regelmatig voer voor vermaak.. Twee weken later – op 24 oktober – komen er twee teams uit de topdivisie naar IJsselstein voor een driekamp in de nationale beker. Vorig seizoen wist VIVES HS1 boven zichzelf uit te stijgen in deze wedstrijden, gaat dat dit jaar weer lukken? Houd alle social media kanalen van VIVES (HS1) in de gaten voor updates, livestreams en meer!