VIVES heren start nieuwe jaar met overwinning

Home » VIVES heren start nieuwe jaar met overwinning

In de eerste wedstrijd van 2019 mocht heren 1 aantreden tegen GSC Haaglanden, een fusieclub uit de regio Den Haag. In de eerste helft van het seizoen verspeelde VIVES daar een set, toen het Haagse team nog niet op volle sterkte was. Inmiddels heeft VV Haaglanden een completere selectie en beloofde het een spannende strijd te worden.

Coach Freek stuurde de volgende namen het veld in: Joël, Mitchel, Addie, Thijs, Jacco en Niels. De mannen startten goed, maar kenden halverwege de set een dipje. Bij een achterstand van 11-16 serveerde Mitchel het team echter terug in de wedstrijd. VIVES knalde over Haaglanden heen en won de set met 25-22.

In de 2e set ontbrak de scherpte bij heren 1, de passing was minder verzorgd en ook de aanval kwam niet tot scoren. Ondanks het harde werken sloeg Haaglanden aan de hand van hun dia de set binnen, 20-25.

In de 3de set pakte VIVES de draad weer op, Joël speelde uitstekend en wist vooral de middenas goed te vinden. De foutenlast in de service werd daarnaast omlaag gebracht, dit zorgde voor een gemakkelijke overwinning in set 3 met 25-19.

Het was zaak voor de mannen om in set 4 deze lijn door te trekken. Het ging lang gelijk op, maar de IJsselsteiners pakten halverwege de set een klein gaatje. De heren gaven dit meer weg, bouwden de voorsprong uit boven de 20 en wonnen de set met 25-18. De wedstrijd wordt zo afgesloten met een 3-1 overwinning. VIVES verlaat de laatste plaats en hoopt, nuchter als ze zijn, volgende week weer en plekje te kunnen stijgen. De mannen spelen dan in Amsterdam tegen US om 17:00, we hopen jullie daar weer allemaal te zien!

2019-01-13T16:23:08+01:0013 januari 2019|Categorieën: Nieuws, Wedstrijdverslag|