Daar waar de meeste teams uit de 2e Divisie konden genieten van een welverdiende week rust, mocht De Partyshop.nl/ VIVES H1 om 14:00 aantreden tegen de studenten van Punch uit Delft. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen werd nog met 1-3 van het studententeam verloren. Het was zaak deze zaterdag de score gelijk te trekken en het liefst met vijf punten in de broekzak terug te keren naar IJsselstein.
Zoals elke week begonnen we weer met de basis en de basis deed het op zich niet onaardig. Echt sprankelend was het echter niet. De passing bleef regelmatig hangen, de spelverdeling miste hier en daar de scherpte en voor een scorende aanval waren per rally toch vaak een kans of 2-3 nodig. Desalniettemin kon de set relatief eenvoudig winnend (19-25) worden afgesloten, voornamelijk doordat Punch nog veel meer fouten maakte en slordiger speelde dan wij. In set twee gaan VIVES en Punch lang gelijk op, tot een score van zo om en nabij de 13-13. Over de exacte score loopt nog wat discussie binnen het team, feit is dat er vanaf dat moment echter geen punt meer verloren werd. Een stabiele service, beter sluitende blokkering en vooral goed verdedigend werk zorgt ervoor dat Punch niet meer aan volleyballen toekomt. In set 3 loopt VIVES met elk punt verder weg van Punch. Het spel is nog steeds niet sprankelend. Verdedigend wordt de bal aan de kant van VIVES echter netjes van de grond gehouden, tel daar de grote foutenlast aan de kant van Punch bij op en een 09-24 stand staat aan het einde van de set op het scorebord. De (eerste) scheidsrechter – die zijn niveau had aangepast aan het niveau van het spel (lees: tjongejonge) – besloot Punch echter nog een paar punten mee te geven, voordat het laatste punt van de set (12-25) kon worden afgemaakt.
Set 4 begon als kopie van de tweede set. Punch had op enkele posities van speler gewisseld en was in staat om lang bij VIVES in de buurt te blijven. Halverwege de set werd brutaal een voorsprong gepakt en VIVES leek moeite te hebben om het gaatje te dichten. Verdedigend werd er nog steeds veel van de grond gehaald, maar doordat VIVES steeds minder vaak de kans kreeg (en benutte) om het punt in 2 of 3 keer te scoren, was het Punch dat als eerste de magische puntengrens (>20) bereikte. Ook een magische (note: de definitie van magisch kan verschillen tussen de verschillende leden van staf en spelersgroep) wissel kon het tij niet meer keren, waardoor Punch de laatste set (25-23) kon binnenhalen.
Voorafgaand aan de wedstrijd waren we misschien blij en tevreden geweest met 4 punten. Achteraf vragen we ons vooral af waar we in de eerste wedstrijd van het seizoen de punten tegen deze tegenstander hebben laten liggen én waarom we deze keer niet met de volle buit huiswaarts kunnen vertrekken. Volgende week staat de uitwedstrijd (wederom 14:00) tegen Utrecht 2 op het programma. Beide teams ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst en vorig seizoen werd en spannende wedstrijd gespeeld in de Galgenwaard. Graag nodigen we jullie uit om daar ook dit seizoen bij aanwezig te zijn. Tot dan!