Op zaterdag 1 oktober trad De Partyshop.nl VIVES Heren 1 in het dorpje Den Dungen, naast het veel bekendere dorpje Maaskantje, aan tegen Donki Sjot Heren 1.

De eerste set werd gestart met dezelfde 7 man als vorige week: Sjoerd Hoogendoorn (dia), Jacco Hoogendoorn en Mitchel van Kesteren (pl), Joël van der Schans (sv), Niels Bakker en Peter Houwink (mid) en Jordy Streng (libero). Ondanks wat lichte bibbers kwamen de heren uit IJsselstein goed uit de startblokken tot de eerste time-out van Donki Sjot op een stand van 9-12 voor de bezoekers. De stand bleef de hele set 2 á 3 punten in het voordeel van VIVES maar het spel bevatte te veel zenuwen. Bij 17-18, in het voordeel van VIVES, werd Fedde Plankeel gebracht in de hoop de zenuwen te bedwingen. VIVES herpakte de 2 á 3 en hield dit vast tot 21-23. Helaas was deze marge niet voldoende want door een goede service kwam Donki Sjot op gelijke hoogte, 23-23. De heren uit Den Dungen roken de overwinning, 24-24, en pakte de eerste set met 26-24.

De tweede set begon met dezelfde zeven spelers als de eerste set. De stand liep gelijk op 8-8 tot Donki Sjot opnieuw bij een achterstand de eerste time-out aanvroeg: 11-14. Goede servicedruk over en weer zorgde voor het uitlopen van VIVES en weer bijlopen van Donki Sjot, 16-16, 18,18. Met de hulp van de ingebrachte Dion Tjon a Man voor Jacco sloeg VIVES opnieuw een gat tot 20-23. Ditmaal had Donki Sjot geen eindsprint en trokken de bezoekers de strand in sets gelijk tot 1-1 (eindscore 21-25).

De derde set startte met Dion in plaats van Jacco en het spelverloop was identiek aan de eerste twee sets. VIVES loopt wat uit, Donki Sjot loopt weer bij, enzovoorts, enzovoorts. Na een mindere reeks van VIVES kwam Jacco terug voor Dion maar het uitlopen-inlopen bleef onverminderd verder gaan tot 18-18. Ditmaal startte Donki Sjot de eindsprint al vroeg en liep uit tot 22-20. Gelukkig was de eindsprint niet zo sterk als in de eerste set en kwam VIVES terug tot 23-23 waarna de bezoekers doorstroomde tot een eindstand van 24-26. 1-2 in sets voor VIVES.

In de vierde set was de diesel uit IJsselstein -eindelijk- op volle toeren en gaf de benzinemotor uit Den Dungen langzaam de geest. 7-12 , 11-19, 16-23, 19-25 en VIVES bekroonde zich tot winnaar met een eindstand van 1-3 in sets.

Met deze zwaarbevochten overwinning blijven de heren uit IJsselstein ongeslagen. Ben je ook benieuwd of VIVES Heren 1 zijn ongeslagen reeks in de topdivisie kan voortzetten? Kom dan op zaterdag 8 oktober om 19.45 uur naar de IJsselhal om de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk te zien. Tot dan!