Heren 1 heeft vorm weer te pakken

Home » Heren 1 heeft vorm weer te pakken

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van VIVES op bezoek in Amsterdam. Hier werd anderhalf jaar geleden nog gespeeld om een plekje in de 2e divisie, wat VIVES uiteindelijk via een aanwijsplek in handen kreeg. Toen werd er nog van US verloren, dit keer ging VIVES er met de winst vandoor.

Door een knieblessure van Thijme was er opnieuw een basisplaats voor Niels, die binnenkort volledig bij het eerste zal aansluiten. Verder bestond de basis uit Joël, Addie, Alex, Mitchel, Sven en Jordy. VIVES kwam goed uit de startblokken en sloeg door middel van een hoge servicedruk een klein gaatje. Tegen het eind van de set wist US door een aantal persoonlijke fouten aan IJsselsteinse kant langszij te komen. VIVES gaf een voorsprong van 21-23 slordig uit handen en verloor de set met 25-23.

VIVES had echter laten zien US onder druk te kunnen zetten en trok dit door in de 2e set. Waar de service in de vorige wedstrijden nog wel eens haperde, waren de mannen dit keer in staat de passing van US te ontregelen. Daarbij werd er verdedigend keihard gewerkt, wat resulteerde in uitstekend spel in de 2e set. US kwam er niet aan te pas, wat er toe leidde dat VIVES de set met 17-25 binnenhaalde.

In de 3de set trok VIVES dit spel goed door totdat Mitchel halverwege set ongelukkig door zijn enkel ging. Mitchel kon niet meer verder en VIVES was even van slag, maar pakte de concentratie al snel weer op. In een gelijk opgaand gevecht trok VIVES aan het langste eind, 23-25.

VIVES had nog maar 1 setje nodig om de winst binnen te halen en ging volle bak de 4 e set in. Er werd alweer snel een gaatje geslagen, waardoor de mannen vrijuit de set konden uitspelen. Relatief gemakkelijk werd ook in de laatste set de winst binnen gehaald, 19-25.

Een erg knappe overwinning van de mannen, de meteen weer 2 plaatsen stegen op de ranglijst. Aankomende zaterdag is de derby tegen Servia in de IJsselhal. Servia is bezig aan een knappe reeks en versloeg dit weekend zelfs de koploper met 4-0. We kunnen alle steun dus weer goed gebruiken!

2019-01-20T21:28:55+01:0020 januari 2019|Categorieën: Nieuws, Wedstrijdverslag|