DePartyshop.nl VIVES HS1 heeft niet kunnen stunten in de uitwedstrijd in Assen tegen koploper Sudosa-Desto. Met een smalle selectie van slechts 9 spelers kon VIVES twee sets aanklampen bij de koploper, maar had het niet de beschikking over voldoende aanvalskracht om één of meerdere sets van Sudosa-Desto af te snoepen. Door deze nederlaag zakt VIVES een plekje naar de vijfde plaats in de Topdivisie A.

Het was even zoeken naar de spelers van VIVES bij de verzamelplaats, die vanwege de carnavalsoptocht in het centrum verplaatst was naar een locatie aan de rand van de stad, want de selectie die vanuit Apestad naar Assen zou rijden was uitgedund tot 9 man. Na de winterse transfer van Sjoerd Hoogendoorn, komt ook Niels Bakker de rest van het seizoen niet meer in actie voor VIVES vanwege een buitenlandstage. Tomasz Gryglicki en Alec Murk waren er vanwege privé-redenen niet bij. Zodoende moest het coach-duo Mater/Rosier improviseren op de diagonaalpositie, waar middenman Lars Oostrom werd neergezet. Verder startte Thomas Rosier, Mitchel van Kesteren, Addie van der Veen, Evan Groenenberg, Fedde Plankeel en Jordy Streng. Jacco Hoogendoorn en Joël van der Schans konden derhalve languit op de wisselbank gaan liggen.

Met veel services in het net begon VIVES matig aan de eerste set. En zo greep Mater al naar zijn eerste time-out op een 12-8 stand. Na deze time-out begon de service van VIVES wat beter te lopen, maar wist het nog niet dusdanig veel druk te zetten dat de side-out van de koploper ontregeld werd. De achterstand van drie à vier punten bleef tot 17-13 op het scorebord staan. Daarna stokte de side-out van VIVES en wist Sudosa-Desto uit te lopen tot 20-13 en ging de set uiteindelijk met 25-15 naar de thuisploeg.

In de tweede set startte VIVES sterker vanaf de servicelijn en kwam dankzij de services van Rosier op een 3-1 voorsprong. Ook in de passlijn en in de verdediging kwam VIVES goed voor de dag. De rally’s werden langer en het kostte beide ploegen meer moeite om een direct punt te scoren. Dit zorgde voor een gelijkopgaande strijd. Tot 11-11 zat VIVES aan de goede kant van de score, waarna het een serviceserie van Hidde van Tarel tegen kreeg en Sudosa-Desto met 14-11 een gaatje sloeg. VIVES rechtte haar rug met Hoogendoorn in de ploeg voor Rosier en kwam met veel strijdlust terug tot 16-16. Met veel spanning gingen beide ploegen op 20-20 de bigpoints in. Helaas voor VIVES had Hidde van Tarel het opnieuw op zijn heupen en serveerde de Assenaren naar 23-20. Coach Mater probeerde met zijn laatste time-out en met Van der Schans nog in de ploeg voor Plankeel een laatste comeback poging te forceren wat bijna nog lukte. Op 24-23 verdedigde VIVES opnieuw knap een middenaanval van Sudosa-Desto maar speelde Van der Veen de bal ongelukkig in het net waardoor de tweede set met 25-23 naar de thuisploeg ging.

Ook in de derde set nam VIVES een vroege voorsprong, ditmaal op service van Plankeel. Met een aantal harde sprongservices probeerde de thuisploeg terug te komen, maar de passlijn van VIVES hield stand. Het was bij de floatservice van Sander Scheper waardoor Sudosa-Desto uit het niets kon uitlopen van 11-10 naar 16-10. Op services van Hoogendoorn en Van Kesteren kwam VIVES nog iets terug, maar minder dan drie punten verschil werd het niet. De derde set ging met 25-22 naar Sudosa-Desto waarmee VIVES met lege handen weer terug afreed naar het carnavalsgedruis. Gezien de omstandigheden heeft de ploeg van Mater toch een verdienstelijk resultaat neergezet.

De komende twee weken is VIVES vrij, op 2 maart staat de eerstvolgende wedstrijd gepland. Dan komt nummer 2 uit de ranglijst, VC Sneek, naar de IJsselhal in IJsselstein.