De archieven hebben we er even op moeten nazoeken, maar na ruim anderhalf seizoen weet De Partyshop.nl VIVES H1 weer een 4-0 overwinning te boeken. Vorige week werd er tijdens de tweede nationale bekerronde bewezen dat er een goed niveau neergezet kan worden. Tegen topdivisionist Dynamo H2 werd knap een set gewonnen en in de wedstrijd om de baard van de keizer werd het in de eerste divisie uitkomende Apollo 8 op een 3-1 nederlaag getrakteerd. In de nabeschouwing (o.a. op Volleybalkrant) werd door Apollo 8 veelvuldig geroepen dat de vele blessures hier aan ten grondslag lagen. Alhoewel wij daar als VIVES H1 in eerste instantie een lange neus naar maken, moesten ook wij gedurende afgelopen week constateren dat niet iedereen de bekerstrijd ongehavend had overleefd. Ook wij hielden twee geblesseerden aan die strijd over.

Met een iets krappere selectie dan gewend werd er zaterdag aangetreden tegen Cito H1 uit Zeist. Een team dat vorig jaar een nette klassering neerzette in de tweede divisie B en tevens een team dat VIVES H1 de afgelopen jaren al meermaals in andere divisies is tegengekomen. Een geduchte tegenstander waarvan vooraf verwacht werd dat ze het VIVES H1 op ervaring nog wel eens erg lastig konden maken. Niets bleek echter minder waar, want vanaf het begin van de wedstrijd had VIVES H1 de regie strak in handen. Cito H1 had moeite om de service en vooral blokkering van VIVES H1 onder controle te krijgen, waardoor al snel een 2-0 (25-21, 25-09) voorsprong op het scorebord te lezen was. In de derde set ging de score aan het begin gelijk op tot ongeveer 12-12. Daarna was het VIVES dat even aanzette en de set uiteindelijk nog relatief met 25-16 in de wacht wist te slepen. Het bonuspunt van de vierde set kwam eigenlijk geen moment in gevaar, want ook deze set werd met 25-13 binnengehaald.

Het spel was niet altijd even goed en sprankelend als vooraf gehoopt, maar dat doet niet onder voor het uiteindelijk bereikte resultaat! Volgende week speelt VIVES H1 tegen Gemini H1. Daar gaan we er alles aan doen om de ingezette lijn naar boven vast te blijven houden en te kijken of we revanche kunnen nemen op de 4-0 nederlaag die we daar vorig jaar moesten incasseren. Om 17:00 begint de wedstrijd in Voorschoten, hopelijk kunnen we ook wat publiek voor VIVES H1 op de tribune terugvinden!