De topper tussen VC Sneek en Departyshop.nl VIVES werd in extremis beslist in het voordeel van de thuisploeg. De IJsselsteiners waren oppermachtig in de eerste twee sets, maar een foutieve beslissing van de arbitrage in het begin van de derde set deed de wedstrijd kantelen. Er ontstond vervolgens een thriller van hoog niveau volleybal. VIVES verzuimde de definitieve trekker over te halen en liet zes matchpoints onbenut. VC Sneek deed dit wel direct bij hun eerste matchpoint en behaalde daarmee de 3-2 (19-25, 16-25, 25-19, 33-31, 16-14) overwinning en blijft daardoor koploper in de Topdivisie A.

Na de topwedstrijden tegen Madjoe (nummer 2 op de ranglijst, 3-1 verlies) en Sudosa-Desto (nummer 3, 3-1 winst) stond voor DePartyshop.nl VIVES HS1 de derde topper op rij op het programma. VIVES ging op bezoek bij koploper VC Sneek, dat pas slechts één keer nipt verloren had dit seizoen. Aan VIVES de taak om het goede niveau van vorige week tegen Sudosa-Desto door te trekken om te kijken of het de achterstand op de koploper kon verkleinen.

Coach Hans Mater stuurde daarom hetzelfde zevental het veld in dat ook geëindigd was tegen Sudosa-Desto: Joël van der Schans als spelverdeler, Addie van der Veen en Evan Groenenberg op het midden, Mitchel van Kesteren en Thomas Rosier op de buitenkant, Sjoerd Hoogendoorn op de diagonaal en Jordy Streng als libero. Rosier zette de passlijn van VC Sneek direct onder druk, waardoor VIVES een 1-4 voorsprong pakte. Ook op de services van Van Kesteren en Groenenberg kreeg de passlijn van VC Sneek weinig grip en mede dankzij goede blokkeringen van Van der Veen en Hoogendoorn wist VIVES uit te lopen naar 7-12. De side-out van VIVES liep goed, waardoor de druk volledig aan de kant van VC Sneek waar de thuisploeg niet onderuit kwam. Op service van de ingevallen Fedde Plankeel werd het gat verder vergroot naar 15-22, waarna het tweede setpoint benut werd door VIVES: 19-25.

De tweede set was een voortzetting van de eerste set. VIVES had de controle over de wedstrijd en VC Sneek had geen antwoord op de servicedruk en blokkering van VIVES, terwijl VIVES de side-out goed kon benutten met de uitstekend scorende Van Kesteren en Hoogendoorn. Door wat slordigheden van VIVES met de eigen service kon VC Sneek aan het begin van de set nog aanhaken tot 7-7, maar op service van Hoogendoorn werd het eerste gaatje geslagen naar 7-11. Serviceseries van Van der Veen en Van der Schans vergrootten het gat uiteindelijk naar 9 punten: 16-25. Zo stond er na nog geen 45 minuten spelen een 0-2 voorsprong voor VIVES op het scorebord.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het sterk spelende VIVES en dus bracht Mater Lars Oostrom op het midden voor Groenenberg. Het begin van de set ging gelijk op. Op een 4-3 stand ging de arbitrage dubbel de fout in. Op service van Van der Veen stond VC Sneek opstellingsfout wat niet geconstateerd werd door de Friese tweede scheidsrechter, vervolgens scoorde Van der Veen met een zuivere 3-meteraanval maar werd deze pas na reclameren van VC Sneek ten onrechte afgekeurd. Doordat VC Sneek in staat bleek de scheidsrechter om te praten kreeg de thuisploeg geloof dat er nog iets mogelijk was en ging ook het publiek, dat tot dan toe muisstil was geweest zich nadrukkelijker met de wedstrijd bemoeien. In plaats van 4-4 werd het 5-3 en hield VC Sneek daardoor het initiatief. Sprongservices van de thuisploeg vielen net voor de lijn, een zuivere pancake van Van Kesteren werd afgefloten, dunks uit het basketbal die werden goedgekeurd door de arbitrage, het viel allemaal net goed voor de thuisploeg. Plankeel, Alec Murk en Niels Bakker kwamen in de ploeg voor Van der Schans, Van Kesteren en Van der Veen en VIVES kon nog iets van de 8 punten achterstand die het inmiddels had opgelopen goedmaken tot 19-17. Verder kwam VIVES echter niet en de derde set ging met 25-19 naar Sneek.

In de vierde set was VIVES aan het begin van de set niet bij de les en keek het direct tegen een 6-1 achterstand aan. Jacco Hoogendoorn kwam in de ploeg voor Rosier en VIVES moest weer aan een inhaalrace beginnen. Stapje voor stapje kwam VIVES dichterbij en op 20-20 wist het op service van Jacco Hoogendoorn op gelijke hoogte te komen met Sneek. Op 21-20 wist libero Streng een bal uit de vreemd opgestelde tribune achter de achterlijn terug te halen in het veld, deze werd terug gedunkt door VC Sneek wat opnieuw werd goedgekeurd door de arbitrage. VIVES bleef voor elk punt vechten en trok op service van de weer ingevallen Van der Schans de stand gelijk tot 23-23. Daarna ontstond er een ware thriller wat voor het publiek in Sneek en op de livestream genieten moet zijn geweest, maar voor VIVES uiteindelijk in een teleurstelling eindigde. VIVES kreeg vier matchpoints, maar benutte deze niet. Uiteindelijk was het VC Sneek die de set met 33-31 pakte.

Enigszins aangeslagen door het onnodige verlies van de vierde set, begon VIVES slordig aan de vijfde set en keek het tegen een 5-2 achterstand aan waarna Mater een time-out nam. VIVES herpakte zich en kwam op service van Van der Veen terug en ging met een voorsprong van 7-8 van veld wisselen. VIVES liet in de vijfde set zien opnieuw de betere ploeg te zijn, maar verzuimde het weer om de definitieve trekker over te halen. Het kreeg twee matchpoints op 12-14, maar het lukte niet om de bal op de grond aan de zijde van Sneek te krijgen. De thuisploeg pakte hun eerste matchpoint wel direct waardoor VIVES een onnodige nederlaag leed.

Volgende week spelen de mannen in IJsselstein, die nu vierde staan, tegen hekkensluiterDIO/Bedum. Bij een overwinning houdt het team de aansluiting met de top van de Topdivisie.