Afgelopen zaterdag heeft DePartyshop.nl VIVES HS1 een forse nederlaag geleden tegen Rensa Family Orion HS2. In Doetinchem gingen de IJsselsteiners met 3-0 (25-17, 25-16 en 25-11) hard onderuit. Door dit verlies wisselen beide ploegen van positie in de ranglijst. Orion staat nu vierde en VIVES is gezakt naar de vijfde plaats, de laagste klassering van dit seizoen.

Coach Hans Mater begon met een iets gewijzigde basisopstelling dan de vorige wedstrijd tegen DIO/Bedum. Thomas Rosier startte in plaats van Jacco Hoogendoorn. Voor de rest stonden dezelfde zes namen vanaf het eerste fluitsignaal in het veld. Dat het een lastige wedstrijd zou worden, werd al rekening mee gehouden. VIVES heeft in zijn algemeenheid het in uitwedstrijden lastiger dan thuis en in het verleden ook altijd lastig in Doetinchem. Vanaf het eerste punt was dat ook direct duidelijk. Orion startte direct met veel servicedruk, terwijl VIVES zelf moeite had om druk te zetten vanaf de achterlijn. Desondanks ging de eerste set tot aan 11-11 gelijk op. Vanaf dat moment voerde Orion nog wat meer de druk op vanaf de servicelijn en ontstond er een spelbeeld wat vervolgens de hele wedstrijd zou duren. VIVES kwam niet onder de druk van Orion uit en zelf kon het geen druk opleggen waardoor Orion vrijuit kon inslaan vanuit de side-out. De eerste set ging met 25-17 naar de thuisploeg.

In de tweede en derde set probeerde Mater met wissels het tij nog te keren, maar tevergeefs. Ook met vijf andere spelers in het veld bleef het speelbeeld hetzelfde. Het lukte VIVES niet om een hoog rendement te halen vanuit de side-out en vanaf de servicelijn. Ook blokkerend kon VIVES geen vuist maken tegen het afwisselende aanvalsspel van Orion. Volledig terecht ging dan ook de tweede en de derde set naar de thuisploeg uit Doetinchem met 25-16 en 25-11. Complimenten aan Orion en aan het arbitrale duo (eer wie eer toekomt), want die hebben een topniveau neergezet waar VIVES dit naliet.

VIVES heeft hiermee behoorlijk wat huiswerk gekregen om de komende weken aan te werken richting de laatste twee thuiswedstrijden van het seizoen tegen middenmoters SV Dynamo HS2 en Pegasus. Vanwege de uitschakeling in de beker is VIVES komend weekend vrij en heeft het dus twee weken de tijd hiervoor.