De 1ste divisie wordt op het moment gedomineerd door 3 ploegen, VIVES staat ongeslagen 1ste, gevolg door RVV uit Katwijk en Gemini uit Voorschoten. Afgelopen reisden de IJsselsteiners naar het westen van het land om het op te nemen tegen Gemini.

Gemini is een oude bekende van VIVES, de teams zijn ongeveer gelijktijdig opgestoomd van de 3de naar de 1ste divisie. De mannen uit Voorschoten hadden pas één verliesbeurt op hun naam staan, in een spannende vijfsetter tegen de nummer 2 RVV trokken zij aan het kortste eind. VIVES was er op gebrand om Gemini hun tweede verliespartij toe te brengen, maar moesten dat doen met een gehavend team. De IJsselsteiners hebben het hele seizoen al te maken met een hoop blessureleed, maar afgelopen zaterdag spande de kroon. Tom Heemstra, Frank Arts en Peter Houwink waren allen afwezig door ziekte en de hand van Jacco Hoogendoorn zit nog steeds in het gips. Daarbij was Niels Bakker woensdag door zijn enkel gegaan, maar hij bleek fit genoeg om te kunnen starten. Gelukkig was de talentvolle Dion Tjon-Aman wederom bereid gevonden om zich bij de selectie te voegen.

Veel keus had Kasper Langendoen niet in zijn basisopstelling. Hij stuurde de volgende namen het veld in: Sjoerd Hoogendoorn op diagonaal, Joël van der Schans als spelverdeler, Addie van der Veen en Niels Bakker op midden, Luc Lappee en Mitchel van Kesteren als passer-lopers en Jordy Streng trok het liberoshirt aan. In de 1ste set pakte VIVES in het begin een klein gaatje, maar de sterkhouders van Gemini, Tjeerd Roosjen en Robin Kalmeijer, wisten hun team langszij te brengen. Zij pakten de 1ste set met 25-20.

In de 2de set tapte VIVES uit een ander vaatje en bracht spelverdeler Joël van der Schans zijn diagonaal en belangrijkste aanvaller Sjoerd Hoogendoorn veelvuldig in stelling. Dit pakte goed uit, waardoor de mannen langzaam wegliepen bij Gemini. Halverwege de set ging middenaanvaller Addie van der Veen ongelukkig door zijn enkel, hij mocht zich als vijfde man bij het clubje geblesseerden voegen. Thijme Bunnik kon van de dun bezette bank afkomen en viel uitstekend in. De 2e set werd zo een prooi voor VIVES met 17-25.

De 3de en 4de set waren van hetzelfde laken een pak. Sjoerd Hoogendoorn had de smaak te pakken, hij noteerde over de gehele wedstrijden een fenomenaal aantal van 36 direct gescoorde punten. Deze maakte duidelijk maakt dat Gemini deze dag niet was opgewassen tegen het aanvalsgeweld van de oud-international, die niet zo gek lang geleden nog in de halve finale van de champions league stond. Zo bevestigde VIVES zijn favorietenrol en loopt het 3 punten uit op Gemini, die nu lijken af te haken in de strijd om het kampioenschap. RVV blijft VIVES wel op de hielen zitten, zij wonnen in Katwijk van Servia uit Vianen. Ook daar werd het 3-1, het gat blijft daardoor 6 punten.

Volgende week spelen de mannen in een jammer genoeg lege IJsselhal tegen VTC Woerden, zij staan momenteel op een 10e plek.