Het seizoen is voor VIVES Heren 1 al enige tijd in volle gang. Na 2 zaterdagen oefenwedstrijden te hebben gespeeld, was het afgelopen zaterdagtijd voor de eerste ronde in de nationale beker. De tegenstand bestond uit de favoriet Next Volley Dordrecht, de Eindhovense gastheer PSV en VC WIK Groot-Ammers.

De 1ste wedstrijd werd gespeeld tegen PSV kende een rommelig begin. De IJsselsteiners lieten zich afleiden door de beslissingen van het arbitrale duo, en verloor de 1ste set. In de 2e set werd een ruime voorsprong weggegeven, en kon de winst ternauwernood met 33-31 worden binnengesleept. De beslissende 3de set was weer een prooi voor PSV, waardoor VIVES de 1ste wedstrijd direct verloor.

Na deze lange wedstrijd konden de mannen meteen door tegen Next Volley Dordrecht, een grote naam in het volleybal maar door 2 slechte jaren nu uitkomend in de 2e divisie. VIVES kende echter een vliegende start, speelde geconcentreerd en wist de wedstrijd knap verdiend in 2 sets winnend af te sluiten. 25-21, 25-22.

Waarbij VIVES door de overwinning op Dordrecht nog alle kansen had, was VC WIK na 2 nederlagen al uitgeschakeld. Hierdoor werd de laatste wedstrijd een formaliteit, 25-16, 25-10. PSV, die zijn eerste 2 wedstrijden had gewonnen, kwam er niet aan te pas tegen Dordrecht getuige de 25-3(!) en 25-18 die na afloop op het scorebord stond. Hierdoor werd VIVES de verrassende winnaar en gaat er voor het eerst in het bestaan van de club een team naar de 2e ronde van de nationale beker.

Volgende week hoeft Heren 1 nog niet te spelen, maar oefent het nog wel een keertje in Ameide. 28 september spelen de heren hun eerste competitiewedstrijd tegen promovendus Punch. Let op, de aanvangstijd is eenmalig om 17:00!