Departyshop.nl VIVES heren 1 trad afgelopen zaterdag aan tegen VV Amsterdam, vorig seizoen werd hier tweemaal van gewonnen met 3-2. Amsterdam is een team wat wisselvallig speelt, hoge pieken worden afgewisseld met diepe dalen.

In de eerste set liet Amsterdam meteen zien dat ze er zin in hadden vandaag, VIVES kreeg geen vat op de dia en sterke buitenspeler van Amsterdam, daarbij had het moeite om zelf de punten te maken en verloor het de eerste set met 21-25.

In de 2e set kwamen de heren beter voor de dag. Serverend kreeg VIVES de Amsterdammers beter onder druk, en aanvallend werd een hoger scoringspercentage gehaald. De 2set werd dan ook door VIVES binnen gehaald, 25-21.

De 3e set was een gelijk opgaande strijd, het was stuivertje wisselen waarbij VIVES bij 23-21 het initiatief in handen had. Dit werd echter slordig uit handen gegeven, waardoor de set met 24-26 toch naar de Amsterdammers ging.

De IJsselsteiners probeerden er in de 4e set nog een beslissende 5e set uit te slepen, het geloof en de benodigde vechtlust kon echter niet meer opgebracht worden. De set ging dan ook verloren met 18-25.

Een zure nederlaag voor de heren die net de smaak te pakken hadden in de competitie. Volgende week mogen zij het opnemen tegen de hekkensluiter, Punch uit Delft. We zien u daar graag om 14:00!