Deze zaterdagavond vertrokken we niet naar een feestje maar naar het mooie Dordrecht. Hoe dichter bij Dort hoe gezelliger het wordt, dachten we… Om half 8 mochten wij het opnemen tegen Next Volley Dordrecht DS1. Maaaar eerst begonnen we met een heerlijk georganiseerd diner bij Milou om helemaal in spirit te komen. Bij aankomst in Dordrecht moesten we allemaal de oogjes weer even openen, we worden oud.
Met weer een, zo goed als compleet, team (iedereen dit keer wel fysiek aanwezig) startten we aan de eerste set.
Helaas was dit geen vliegende start en kwamen we vrij snel al op een achterstand. Lange tijd hielden we deze achterstand aan. Maar langzaam begonnen we met klimmen en zetten we de eerste eindsprint in toen Sanne van Vuuren het veld in kwam en een prachtige service ertegenaan gooide. Van 20-21 achter naar 25-21 winst in de eerste set!
En toen set twee. Weer geen vliegende start… Tot 16-16 ging het gelijk op. Next Volley Dordrecht zette een goede versnelling in en pakte een paar punten op rij. 23-18 voor Dordrecht, dus nu moest het gebeuren! Weer zette VIVES een tweede eindsprint in en 24-24, JAAA LEKKER! Met een geweldige serviceserie en een laatste snoeiharde aanval van Manon Tjon-A-man sleepten we de set binnen met 26-24.
In de derde set kwamen we, helaas weer, vrij snel op een achterstand. Passend stonden we meer onder druk. Zelf leverden we niet genoeg druk in de serve. En de eindsprint kwam deze set niet.  Dit was niet de set van VIVES en eindigde dan ook met 18-25. Maar koppies op en door naar de volgende set.
De vierde set leek wel een kopie van set 1. Het eerste punt pakten we, maar al vrij snel kwamen we (alweer) op achterstand en was het 4-7. We probeerden aan te haken maar tevergeefs. Het stond inmiddels 15-20. Toch kwam wéér die laatste belangrijke eindsprint. Anouk Tekelenburg wist het helemaal bij te trekken tot 24-22. De laatste bal lieten we over voor een prachtige ‘geplaatste’ bal van Inge Bakker, een bal die perfect de wedstrijd omschreef. We pakten de laatste set met 25-23!
Wat een draak van een wedstrijd.  In fases was VIVES rommelig, werkten we wel hard maar lukte het net niet. In fases waren we ijzersterk en lieten we mooie dingen zien. Niemand kijkt naar de standen. Winst is winst en we behouden een mooie tweede plek in de 1e divisie.Bedankt voor het, toch altijd sportieve, publiek wat aanwezig was van VIVES. Dat konden we vandaag van het publiek van Dordrecht niet altijd zeggen
Op naar volgende week waar we SOMAS/Activia DS1 treffen in onze eigen vertrouwde IJsselhal.