Na de 2-3 thuisnederlaag van vorige week tegen VCN H2 werd de aandacht alweer snel verplaatst naar de confrontatie met RVV 1 uit Katwijk. De – tot voor dit weekend – koploper van de tweede divisie C kent een goed debuutjaar, maar wist aan het begin van het seizoen niet met de winst uit IJsselstein te vertrekken.
Tijdens het inslaan en aan het begin van de eerste set, begon RVV sterk en pakte direct een goede voorsprong. VIVES zocht naar het initiatief, wat helaas te laat pas gevonden werd. Een 25-23 nederlaag was het gevolg. In de tweede en derde set werd er uit een ander vaatje getapt. Goed serveerwerk zette de passlinie van RVV goed onder druk, waardoor de aanvallende keuzes beperkt werden. Een sterke blokkering en goed verdedigend werk leidden tot setwinsten van 18-25 en 17-25.
Ook de vierde set werd overtuigend begonnen door VIVES. Een goede servicebeurt van RVV trok de stand gelijk, waarna de teams gelijk opliepen richting de 25. Het zwak optredend arbitrale duo (helaas, een veelvuldig terugkomend onderwerp in onze wedstrijdverslagen, misschien moeten we onze verwachtingen eens aanpassen…) wapperde nog met wat kaarten, maar dat wist VIVES niet van de leg te brengen. Uiteindelijk is het de 23-25 setwinst dat de 1-3 overwinning binnenhaalt.
Volgende week volgt de derby tegen Servia H1 – een van de kanshebbers (net als 7 andere teams) om de koppositie in de poule over te nemen. Ook VIVES H1 behoort tot dit lijstje en zal gebrand zijn om revanche te nemen op de nederlaag van eerder dit seizoen in Vianen. De notities van de Servia-spion in Katwijk kunnen de prullenbak in, want komende week zal er gewerkt worden aan een nieuw tactisch strijdplan. We hopen op veel publiek en support aanstaande zaterdag! Ben jij er ook bij?!