De Partyshop.nl VIVES HS1 boekt eerste thuiszege van 2020

/, Wedstrijdverslag/De Partyshop.nl VIVES HS1 boekt eerste thuiszege van 2020

Daar waar de meeste seniorenteams kunnen genieten van een volleybalvrij weekend, geldt niet voor De Partyshop.nl VIVES HS1. Ondanks dat het seizoen al ruim over de helft is, staat – in het weekend waarin ook de halve finales van het NOJK gespeeld worden – nu pas de eerste wedstrijd tegen US HS1 op het programma. Mede door het eerder genoemde NOJK begint de wedstrijd tegen US HS1 een uur later dan normaal. Desalniettemin is de tribune goed gevuld en laat het publiek goed van zich horen.

Gesteund door dit publiek begint VIVES HS1 ietwat zenuwachtig aan de wedstrijd, maar krijgt het al snel de touwtjes in handen. Goede servicedruk ontregelt de aanval van de Amsterdammers en zorgt ervoor dat de eerste set uiteindelijk relatief eenvoudig met 25-19 kan worden binnengehaald. In de tweede set wordt dezelfde lijn doorgezet en een vroege voorsprong komt niet meer in gevaar, waardoor ook de tweede set overtuigend (25-15) gewonnen wordt door VIVES HS1. In de derde set gaan beide teams lang gelijk op, maar is het een servicereeks van US HS1 waar VIVES HS1 geen antwoord op heeft. Een duidelijke 20-25 bezorgt de bezoekers uit Amsterdam dan ook de setwinst.

In set 4 wordt er door VIVES HS1 voortvarend gestart. Twee goede serviceseries zorgen voor een comfortabele 10-01 voorsprong. Alhoewel US HS1 hier en daar nog een puntje sprokkelt, komt de overwinning in deze set (25-18) eigenlijk niet meer in gevaar. Enkele goede tactische omzettingen en wissels zorgen ervoor dat VIVES HS1 ook in de lastig gebleken rotaties uit de derde set niet meer in de problemen komt. Vooral de middenas heeft de draai na een aantal moeizame sets weer te pakken en scoort er vrolijk op los.Het meest spraakmakend aan de vierde set blijft echter toch vooral het gedrag en de houding van de tweede scheidsrechter.

In verschillende van onze eerdere wedstrijdverslagen hebben we natuurlijk al af en toe gemopperd over het niveau van de arbitrage. Het geven van complimenten doen we iets minder vaak, dus laten we met terugwerkende kracht nog even aanstippen dat de arbitrale duo’s van de vorige wedstrijden (Servia thuis en Cito uit) een en ander prima begeleid hebben. Dit weekend echter wat minder complimenten… Als scheidsrechter sta je ten dienste van de teams wekelijks op de bok. Een van de eerste dingen die ik zelf ook ooit tijdens de arbitragecursussen voor de 2e divisie heb mogen horen. Wanneer de teams na een wedstrijd eigenlijk niet gemerkt hebben dat er scheidsrechters bij de wedstrijd waren, heb je vaak de beste wedstrijden gehad. Het goed aanvoelen van de wedstrijd en de teams is daarbij een vereiste. Helaas bleek dat laatste afgelopen zaterdag voor de tweede scheidsrechter iets te moeilijk. Zelden heb ik een scheidsrechter zo zelfingenomen, egocentrisch en onsympathiek (of was het betuttelend…) langs het veld zien staan. Wanneer je dan ook na de wedstrijd niet in staat bent om een fatsoenlijk gesprek te voeren met teams en aanvoerders over een aantal situaties, moet je jezelf volgens mij afvragen waar het fout gaat. Gelukkig (?) was er een beoordelaar bij de wedstrijd, dus laten we hopen dat er enkele waardevolle lessen meegegeven zijn en dat niet alles wat krom was daar recht gepraat is. Geen idee of we deze scheidsrechter in de komende weken nog vaker tegen gaan komen, maar laten we met zijn alle hopen dat deze wedstrijden dan in een andere sfeer gespeeld en beëindigd kan worden.

De komende weken is VIVES HS1 vrij en kunnen we (in enkele gevallen: blijven) genieten van een vakantie. Krachttrainingen zullen er in deze weken van rust niet gegeven worden, want het het effect daarvan valt tot op heden nog niet in ons voordeel uit. Daarentegen zullen we ons vol gaan voorbereiden op onze volgende wedstrijd op 7 maart. Gemini Kangoeroes HS1 komt dan op bezoek in de IJsselhal en zal revanche willen nemen op de 3-2 nederlaag die zij eerder dit seizoen moesten slikken. VIVES HS1 zal er uiteraard alles aan doen om het merendeel van de punten in de IJsselhal te houden. We hopen ook dan weer op goed bezette tribunes!

2020-02-16T17:52:53+02:0016 februari 2020|Categorieën: Nieuws, Wedstrijdverslag|