Vrijwilliger van de maand oktober 2015: Joke Rijnbout!

Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Ik ben vanaf 1973 lid van Vives, dus inmiddels 42! Jaar. Samen met een achterbuurvrouw ging ik volleyballen. Ik had het meteen goed naar m’n zin. Ik heb 13 jaar gevolleybald. Ten gevolge van een ongeluk moest ik daar helaas mee stoppen. Maar daarna ben ik altijd actief geweest binnen Vives als vrijwilliger.

 

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Tja, dat is een hele lijst. Ik heb het even op een rij gezet. Ik ben bijna elke zaterdag in de sporthal en ben dan het centrale aanspreekpunt voor de wedstrijdformulieren, ontvangst van de scheidsrechters enz. Ik ben ook wedstrijdleider bij de recreatietoernooicompetitie zaterdags in de IJsselhal. Ik verzorg de ledenadministratie. Ik vind het superleuk veel contact met mensen te hebben. De drukste tijd is voor mij van april tot september. Als je meer wil lezen over alle taken die Joke vervult of vervuld heeft, kijk dan in de bijlage: Vives Joke Rijnbout Vrijwilligerswerk binnen VIVES

 

Wat doe je nog meer buiten Vives?

Een van mijn hobby’s is genealogie (= samenstellen van stambomen). Zo heb ik een stamboom gemaakt van de familie Rijnbout en ook van mijn eigen familie, de familie Gijtenbeek. Ook vind ik het leuk om allerlei soort kaarten te maken.

 

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?

De meeste mensen weten waarschijnlijk niet dat ik in Dames 1 heb gespeeld. Dat was in 1980. En ik heb een jubileumboek gemaakt van Vives: 50 jaar Vives. Ook bewaar ik de pasfoto’s van alle oud-leden van Vives. Dat is inmiddels al een behoorlijk boekwerk.

 

Waarom is Vives jouw club?.

Vives is mijn club omdat het een gezellige vereniging is. En er heerst altijd een gemoedelijke sfeer.