Pieter vd VeenHoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Ik zat vroeger bij Toon Gerbrands (volleyballer en volleybalcoach) in de klas op de middelbare school en op de HTS en ging vaak mee naar volleybalwedstrijden kijken in Sneek. Ik verhuisde naar IJsselstein en in de jaren ’80 ben ik een jaar lid geweest van Vives. In 1999 pakte ik de draad weer op en sindsdien speel ik met veel plezier bij de recreanten.

 

 

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

In januari 2015 ben ik begonnen als interim-voorzitter en sinds september 2015 ben ik voorzitter van Vives. Daarvoor was ik 5 jaar bestuurslid, eerst voor algemene zaken en overige zaken en daarmee vertegenwoordiger van commissies in het bestuur waaronder jeugdactiviteiten, PR en Beachvolleybal.

Waar houd ik me nu mee bezig: ik vertegenwoordig de vereniging richting gemeente. Vanwege mijn werk is dat soms een lastige combi, maar gelukkig zijn Wim Zwaan en Frans Huls vaak beschikbaar als dat nodig is.

Ik stuur onze combinatiefunctionaris aan. Hij heet Henk Folkers en wordt voor de helft betaald door de gemeente en voor de helft door Vives. Hij helpt ons met het van de grond krijgen van allerlei grote projecten, zoals:

  • ‘ bewegen overdag’
  • schoolvolleybal (clinics op de basisscholen).

Verder onderhoud ik de bestuurlijke contacten met de Nevobo en woon de regioraadsvergaderingen bij, waar allerlei ontwikkelingen aan de orde komen. Daarnaast zijn er natuurlijk 1 x per maand de Vives-bestuursvergaderingen. Verder is het belangrijk dat je veel mensen binnen de vereniging ontmoet en je gezicht laat zien.

Ik heb het gevoel dat het met Vives ‘de goede kant opgaat’ als we kijken naar het aantal vrijwilligers. De TC is nog wel onderbezet en er zijn ook nog steeds scheidsrechters en trainers nodig, dus het kan beter. Een vereniging moet je nu eenmaal samen maken. Iedereen moet er een bijdrage aan leveren. Ik hoop dat vooral de jongeren binnen Vives dat op zullen pakken.

 

Wat doe je nog meer buiten Vives?

Ik werk bij Rijkswaterstaat in Utrecht als projectleider op het gebied van verkeersmanagement. Samen met een groepje projectleiders ontwikkelen we bv. nieuwe ideeen tegen files. Met veel voldoening kijk ik terug op een grote klus: de verkeersafwikkeling bij de nucleaire top in Den Haag 2 jaar geleden.

 

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?

Ik ben Fries en ik ben 15 jaar bemanningslid geweest van het Drachtster Skûtsje. Vrijwel elk jaar ga ik nog naar het skûtsjesilen om een wedstrijd te kijken.

 

Waarom is Vives jouw club?

De gezelligheid binnen de club springt eruit, zowel bij de competitie- als de recreatieteams. Binnen de club met zo’n 400 leden zijn er weinig problemen en dat moet vooral zo blijven. Prestatie en gezelligheid gaan binnen Vives hand in hand. De bar in de IJsselhal draagt veel bij aan de gezellige sfeer die we binnen Vives kennen.