Teus reageerde meteen enthousiast op het bericht dat hij vrijwilliger van de maand oktober 2016 is:
“Wat leuk: na 24 jaar vrijwilligerswerk!”

Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?
Mijn vrouw Lia ging volleyballen bij Vives, ik ging een keer kijken en ik besloot ook te gaan volleyballen. In 1982 ben ik lid van Vives geworden. Eerst heb ik 20 jaar bij de recreatie gespeeld en daarna ging ik bij de herensenioren meespelen. Nu speel ik in H7.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?
Er ligt een A-4-tje klaar met alle vrijwilligerstaken, die Teus de afgelopen jaren heeft gedaan voor de vereniging.

Teus: In 1992 had Vives geen penningmeester. Er bleek een tekort van 20.000 gulden. Met 4 mensen hebben we de schouders eronder gezet om dat tekort weg te werken. We bedachten allerlei acties, die geld op moesten brengen: verkoop van sweaters, pennen, kaarsen, Grote Club Actie en de Club van 100 werd opgericht. Het tekort werd zo weggewerkt.

Ik heb allerlei Vives-toernooien georganiseerd: het stratentoernooi (samen met Joop Tersteeg), het bedrijventoernooi, mixherfst-toernooi. Van het versturen van de uitnodigingen, zaalindeling maken, scheidsrechters regelen, zaal huren tot EHBO.

Ik vind het erg belangrijk dat er EHBO geregeld is bij sportactiviteiten.

En ik heb 20 jaar 2 damesrecreatieteams getraind. Daar ben ik deze zomer mee gestopt. Dat was een erg moeilijke beslissing, want je deelt zoveel jaar lief en leed en zo ken je elkaar door en door.

Ook was ik waarnemend voorzitter en lid van de PR-commissie. En ik heb me vele jaren ingezet als regioscheidsrechter.

Wat doe je nog meer buiten Vives?
Eerst was ik automonteur en vanaf m’n 28e werk ik als schade-expert auto’s en fraudeonderzoeker schade en diefstal bij Allianz Nederland.

Ik speel ook tennis bij TV Oudegein en ook daar doe ik vrijwilligerstaken: ik zit in de sponsorcommissie en ik draai bardiensten. Mijn hobby is auto’s repareren.

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?
Eigenlijk is er al zoveel bekend. Ik reis heel graag, bv. naar Thailand. En Lia en ik zijn gek van Zuid-Afrika. Dat land is prachtig en straalt zoveel rust uit. En we zijn allebei gek op skiën.

Waarom is Vives jouw club?
Eerst was ik gek van schaatsen, wielrennen en hardlopen. Allemaal individuele sporten. Ook als schade-expert werkte ik alleen. Daarom heb ik destijds voor een teamsport gekozen en dat werd Vives. Ik voel me thuis bij
Vives en ik heb een ‘Vives-hart’. En ik doe mijn vrijwilligerswerk met liefde en vol overtuiging.

Collage Teus Lekkerkerker