Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij VIVES?
Ik volleybal vanaf mijn 5e en ben al 23 jaar lid van VIVES. Eerst bij de toernooimini’s, daarna bij Mini 3 en via de C-jeugd, Jongens 1, H3 en H2. Inmiddels speel ik 7 seizoenen in H1.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?
Ik maak deel uit van de Dames TC en in het bijzonder voor Dames 3 tot en met 7; Karin en Dees houden zich bezig met de prestatielijn, dus Dames 1 en 2. Op dit moment ben ik druk met gesprekken met spelers (wat wil men volgend jaar?) en trainers, in verband met de nieuwe teamindelingen. De vereniging groeit en er komt veel jeugd over naar de seniorencompetitie. Dat heeft natuurlijk consequenties voor het aantal teams. Dat geldt ook voor de benodigde zaalruimte en de trainingen, die we in samenspraak met het wedstrijdsecretariaat indelen. Het is al met al een hele puzzel om alle trainingen en trainingstijden in te delen.

We zijn weer hard op zoek naar nieuwe trainers. Wil je je daarvoor aanmelden, dan kan dat bij mij of bij Karin of Dees.

Mijn tweede vrijwilligerstaak is het verzorgen van de muziek bij het inspelen van D1 en H1, waarvoor ik elke week een nieuwe mix maak. En ik regel in overleg met Martha welk team ‘miniteam van de week’ wordt. Eerder was ik ook trainer, lid van de jeugd-TC en scheidsrechter. Graag zou ik weer training aan de mini’s willen geven, maar de tijd ontbreekt daarvoor.

Ik vind het erg leuk veel contact te hebben met mensen binnen de vereniging en probeer ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en alle teams kunnen trainen met een trainer/coach.

Wat doe je nog meer buiten VIVES?
Ik werk bij Monkeytown IJsselstein. Als leidinggevende stuur ik daar de mensen op de werkvloer, de horeca en de bar aan. Daarnaast houd ik mij bezig met muziek. Ik werkte als DJ bij de hoofdsponsor Jumpsquare, maar na de promotie van H1 kan ik dat op dit moment niet meer combineren met volleybal.

Wat weten de meeste mensen binnen VIVES nog niet van jou?
Ik denk dat ik de jongste vrijwilliger binnen VIVES ben geweest. Toen ik begon met volleybal, ging ik trainen in sporthal ‘t Heem. Mariska Hendriks trainde daar de toernooimini’s en ik kwam altijd helpen bij de training.

Waarom is VIVES jouw club?
Bij VIVES ben ik ‘kind aan huis’; dat is voor mij thuiskomen. Het is een hele hechte club. De gezellige IJsselbar speelt daar ook bij mee. Tegelijk vind ik het steeds lastiger met een groeiende vereniging die gezelligheid vast te houden. Je ziet dat we met wedstrijden en trainingen moeten uitwijken naar andere avonden en andere sporthallen. En met een groeiende vereniging is het nog belangrijker dat er veel mensen als vrijwilliger meedoen en een bijdrage leveren aan de vereniging. Nu komt het vaak op dezelfde mensen neer.