Een leuk interview met Quirin van Os. Daarna een fotosessie in de sneeuw samen met haar 2 enthousiaste honden Rico en Tommy.

Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives? 

Ik heb 20 jaar gesoftbald in De Bilt en Utrecht. Een tactische, technische teamsport. Al die elementen zitten ook in volleybal. Dus toen ik vanwege blessures, zwangerschap en verhuizing naar IJsselstein ben gestopt zocht ik een nieuwe sport en dat werd dus volleybal. Inmiddels volleybal ik een jaar of 10 bij de recreatie van Vives in Mix 2 in recreatiepoule B. Dat is vergelijkbaar met de vierde a vijfde klasse.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat? 

Met Joram, Bianca en Milou heb ik drie jaar geleden de vrijwilligerscommissie opgestart. Ik vind het leuk om beweging in gang te zetten en te prikkelen, zodat we samen mooie dingen tot stand kunnen brengen. Bianca deed samen met Wim Zwaan de recreatie TC, maar dat liep niet helemaal lekker. Dus ben ik me er mee gaan bemoeien en heb het dit jaar overgenomen. Ik heb drie mede-recreanten TC’ers om mee te sparren; John van Ameijde (HR2), Jolanda Balk (DR4) en Robert Kraaijkamp (MX3).

Ambitie is om zowel de kloof tussen recreatie en competitie te verkleinen als de onderlinge contacten tussen de Heren, Dames en Mix recreanten te vergroten. De aanvoerders van de teams hebben daarbij ook een belangrijke rol. Die betrek ik zoveel mogelijk bij de benodigde activiteiten en beslissingen om het seizoen succesvol te laten verlopen.

Ik daag bij deze de competitieteams die in de vierde/vijfde klasse spelen uit om eens een oefenpartijtje te spelen tegen een van de hogere recreatieteams. Durf te wedden dat het geen walk-overs worden van de competitie! Wist je overigens dat we met 14 recreatieteams zijn? Het is maar goed dat de recreanten met twee teams op een veld trainen anders hadden we een heel groot zalenprobleem!

Wat doe je nog meer buiten Vives? 

Ik werk 28 uur per week bij Rijkswaterstaat in Utrecht als communicatie-adviseur, gericht op verandercommunicatie op strategisch niveau. Advisering aan het management. Vandaar dat ik het niet kan laten (ongevraagd) advies te geven aan het Vives-bestuur. 😉

Bijna elke vakantie gaan we naar Zweden. Dan huren we leuke huisjes van particulieren en genieten van de rust en ruimte met onze zoon Rolf en Rico en Tommy. Mijn honden zijn mijn grote hobby: ik loop graag met de honden buiten en laat ze lekker ravotten.

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou? 

Iedereen weet zeker al wel dat René Erica niet alleen de trainer/coach is van Heren 1 maar ook mijn partner? Maar weten ze wel dat ik al jaren bij Vives speelde voordat hij bij de club werd binnengehaald? Ik ben dus niet de vrouw van de trainer van H1, maar de trainer van H1 is de man van de coördinator van de recreatie TC!

Waarom is Vives jouw club? 

Natuurlijk omdat Vives een gezellige vereniging is met de leukste bar van IJsselstein. Daarnaast is een vereniging met korte lijntjes en informeel contact. We hebben als TC’s hetzelfde gedeelde belang, door samen te werken kunnen we meer bereiken. Als je zelf initiatief neemt en met ideeën komt ben je zo onderdeel van de hechte groep vrijwilligers. Dat maakt het sporten bij Vives nog gezelliger en je kunt veranderen wat je niet zint: ‘Be the change you want to see’.

Quirin van Os