Deze keer interviewen we een ouder, die zich actief inzet als vrijwilliger bij VIVES.

 Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij VIVES?
Ik volleybal zelf dus niet, maar met het bedrijventoernooi van VIVES doe ik wel mee (dit jaar op 19 mei). Vroeger voetbalde ik en sinds een aantal jaren ben ik aan het hardlopen, waarbij ik met allerlei wedstrijden meedoe, zoals bv. Singelloop, IJsselsteinloop, Sluizenloop en de Nedereindsebergloop. Ik loop dan altijd de 10 km. Het leuke ervan is dat mijn jongste dochter Chantal ook meedoet aan deze wedstrijden maar dan met de jeugdlopen.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?
Mijn oudste dochter Monique begon in 2009 met volleybal bij VIVES. Vanaf oktober 2010 help ik mee met het organiseren van de minitoernooien niveau 2 tot en met 5. Ik ben contactpersoon voor de toernooimini’s voor andere verenigingen uit de regio en voor de ouders. (Inmiddels is Monique overgestapt naar handbal). De organisatie houdt in het doen van de uitnodigingen en het opstellen van de concept teamindeling, daarna alle gegevens verstrekken aan de ouders.

Chantal, mijn jongste dochter, speelt vanaf 2012 bij VIVES. In 2015 ging zij ‘niveau 5’ spelen en vanaf dat moment was ik coach van dat team, met als hoogtepunt het kampioenschap in de tweede helft van het seizoen 2015/2016. Ze gaat nu over naar de MC2 (dus met 6 meisjes in het veld). Daar krijgt ze als vaste trainer/coach Sanne. Met ingang van het nieuwe seizoen stop ik als coach en ga dan lekker genieten van het spel van de meiden op de tribune. Ik noem hier graag nog de enthousiaste ouders die wij hadden in de afgelopen twee jaar, het is mooi om te zien hoe betrokken de ouders waren. Ook bij de uitwedstrijden was het altijd volle bak. Tegelijkertijd doe ik een oproep aan ouders om toch vooral een actieve rol te spelen in de sportvereniging van je kinderen, dus binnen VIVES.

Daarnaast help ik met veel plezier mee op de vrijdagavond met de trainingen bij Martha Verstoep.

Als laatste organiseer ik de Shoeby-avond voor VIVES-leden. Hoe werkt dat dan? Shoeby is in het voor- en naseizoen een avond open speciaal voor VIVES-leden. Zij krijgen dan 10% kassakorting en daarnaast is 10% van de avondopbrengst voor VIVES. In het najaar organiseer ik opnieuw een Shoeby-avond, dus ik hoop dat er dan veel VIVES-leden komen shoppen voor hun winteroutfit.

Wat doe je nog meer buiten VIVES?
Ik werk fulltime in de spoorwegbouw bij Arcadis (een van de ingenieursbureaus die werken voor ProRail): en dan werkzaam in de uitvoering van treinbeveiligingsinstallaties, zoals overwegen, seinen en wissels. Dat is ook mijn hobby. Ik heb een modelbaan op zolder en bezoek regelmatig modelspoorbeurzen bv. in de Jaarbeurs. Als laatste ben ik FC-Utrecht-fan. Ik heb een seizoenkaart en ga naar alle thuiswedstrijden.

Wat weten de meeste mensen binnen VIVES nog niet van jou?
Ik heb inmiddels al zoveel genoemd.

Waarom is VIVES jouw club?
We zochten een sportvereniging voor onze kinderen, waarbij de eis was dat het een teamsport moest zijn. Na een speurtocht zijn we uitgekomen bij VIVES en zijn daar ook gebleven, mede door de gezelligheid en het enthousiasme op de trainingen en de wedstrijden.

Processed with MOLDIV