Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Vanaf mijn 10e tot mijn 18e speelde ik bij Vives als spelverdeler. Vanwege een schouderblessure ben ik gestopt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus toen ik via mijn werk mee kon spelen in de gemengde recreantencompetitie in Zeist ben ik weer gaan volleyballen; ik speelde alleen onderhands. Rond mijn 30e ben ik weer gaan meetrainen bij Vives en dat gaat weer goed. Ik ben een tijdje libero geweest en nu speel ik in D5 (passer/loper).

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Ik was al op allerlei terreinen actief in de vereniging: in de toernooicommissie, bij het organiseren van het minitoernooi en in de jeugdcommissie. Soms val ik in voor Jiska van der Schans voor de training/coaching van MB1. In oktober na de ALV ben ik gestart als bestuurslid. De taakverdeling in het bestuur moet nog worden gemaakt, maar ik zal waarschijnlijk in grote lijnen de taken van Sanne Huigen overnemen. Ik heb nu 2 bestuursvergaderingen meegemaakt en dan valt het op dat veel dingen binnen de vereniging goed geregeld zijn. Het is een financieel gezonde vereniging en in het bestuur zitten enthousiaste mensen die met veel plezier een bijdrage leveren aan de vereniging. Het vastleggen van diverse afspraken kan meer gestructureerd. Hier willen we de komende tijd aandacht aan besteden, dan kunnen we beter plannen en vaste onderdelen beter borgen. Ik vind het leuk om van alles te organiseren en te regelen. Eerder was ik te druk met een vervolgopleiding, maar nu ik deze heb afgerond, wil ik graag een steentje bijdragen aan de vereniging. We maken de vereniging immers met elkaar.

Wat doe je nog meer buiten Vives? .

Ik heb samen met Bas een gezin met 2 kinderen: dochter Annick van bijna 15 en zoon Marijn van 12. Ik werk 4 dagen (+ avond- en weekenddiensten) in een centrum voor revalidatie en herstel voor ouderen. Ik ben specialist ouderengeneeskunde, gespecialiseerd in revalidatie. Ik werk met name op een afdeling voor patienten met longproblemen. Daarnaast ben ik opleider van artsen in opleiding en ik ben manager van paramedici (fysio, logopedie enz.).

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?

Ik ga graag lekker borrelen met vriendinnen. En ik ben gek op vakanties, zon en sneeuw. De combinatie van skivakantie en volleybal is voor mij niet zo handig. Twee keer raakte ik vlak voor mijn vakantie geblesseerd bij volleybal: enkelbanden en achillespees gescheurd.

Waarom is Vives jouw club?

Vives is een ontzettend gezellige verenging en ik speel in een leuk en fanatiek team!