Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Ik volleybal bij Vives vanaf 2002. Eerst heb ik wat andere sporten gedaan (oa. paardrijden en jazzballet). Uiteindelijk heb ik een aantal proeftrainingen bij de toernooimini’s gevolgd onder andere omdat mijn zus Marcella al op volleybal zat. Ik mocht vrij snel door naar de mini’s en ben sindsdien niet meer weggeweest. Nu speel ik in D2.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?
Ik zit in de jubileumcommissie, die speciaal voor het 55-jarig bestaan van Vives is samengesteld. We werken met een leuke groep mensen: Soraya Hoegee, Bianca van Achthoven, Mitchel van Kesteren, Chantal van Vliet, Anouk Hendriks en Maarten Vink.

We hebben 3 activiteiten bedacht. Één daarvan is inmiddels geweest: het galadiner voor de mini’s. Dat was een groot succes. De volgende activiteit is een bossaball clinic voor de ABC-jeugd op 8 januari. Joël van der Schans is daarin actief. Hij verzorgt samen met iemand deze clinic. We hebben ruim 50 aanmeldingen ontvangen, dus dat beloofd een hele leuke middag te worden!

De laatste activiteit is het grote jubileumfeest op 22 april voor senioren en recreanten. Daarover wil ik nog niet veel kwijt, maar iedereen moet die datum wel alvast reserveren want ook dit beloofd heel leuk te worden!

Naast de jubileumcommissie ben ik ook samen met Anneloes van Klaren trainer/coach van H2.

Wat doe je nog meer buiten Vives?
Ik werk fulltime bij Reinaerde als begeleider B op een woonlocatie in IJsselstein. Wij bieden ondersteuning aan volwassen mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende (psychiatrische- en gedrags-) problematiek. Hun ondersteuning komt veelal voort uit een belast verleden.

Naast volleybal ga ik regelmatig op pad met vrienden en familie. Ik zoek graag de gezelligheid op, bijvoorbeeld een avondje naar de bioscoop of een drankje in de stad. Daarnaast vind ik het leuk om diverse sporten te volgen (waarvan voetbal toch de favoriet is).

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?
Die vraag had ik natuurlijk al verwacht. Ik vind het grappig om te melden dat ik in een scheef huis woon. Het pand in de IJsselsteinse binnenstad is al enige jaren oud. Naarmate de jaren is het gaan verzakken en loopt het aan 1 kant af. Ik ben er ondertussen aan gewend maar andere mensen moeten altijd even wennen bij binnenkomst. Ook als ik iets ronds laat vallen, rolt dat naar beneden.

Waarom is Vives jouw club?
Ik volleybal graag en daarnaast spreekt (zoals iedereen) de gezelligheid bij Vives me erg aan. Veel leden zijn op een of andere manier betrokken bij de vereniging, dat vind ik er positief.

Processed with MOLDIV