Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?
Ik volleybal vanaf mijn 10e jaar. Ik begon bij de mini’s, stroomde door naar de jeugd en nu speel ik in Heren 5.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?
Ik maak de zaalwachtschema’s en de indeling voor tellers en scheidsrechters, die elk team moet leveren. Daarnaast hou ik alle wijzigingen bij. De informatie over de wedstrijden krijg ik via het wedstrijdsecretariaat. Ik doe dat nu voor het 3e seizoen.

September en eind december/januari zijn voor mij drukke maanden. Over het algemeen loopt het goed. Wat opvalt is dat er slechts 4 dames binnen Vives actief zijn als verenigingsscheidsrechter, terwijl de heren goed vertegenwoordigd zijn met 20 scheidsrechters. Dat zou dus wel meer mogen zijn.

Wat doe je nog meer buiten Vives?
Ik heb in Den Bosch werktuigbouwkunde gestudeerd. Sinds 6 jaar werk ik bij Giant in Oisterwijk, een bedrijf dat o.a. minishovels bouwt. Mijn werk bestaat uit het optimaliseren van de productielijn voor minishovels. Ik heb het daar prima naar mijn zin. Het werk bevalt me goed en ik heb leuke collega’s.

Naast volleybal is mijn hobby tractorpulling. Ik doe mee aan trekkertrekwedstrijden. Je rijdt met een trekker over een baan van 100 meter in diverse gewichtsklassen. Daar doen tussen de 100 en 200 mensen aan mee. De wedstrijden worden regionaal zo’n 5 x per jaar georganiseerd.

En ik doe diverse vrijwilligerstaken in de kerk.

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?
Ik denk dat de meeste mensen niet weten dat ik meedoe met tractorpulling. Die wedstrijden zijn altijd in de zomer als er geen volleybaltrainingen zijn.

Waarom is Vives jouw club?
Ik noem ook weer de gezelligheid binnen Vives. Ik ken er veel mensen. En ik vind het leuk dat er lekker fanatiek wordt gevolleybald.