Vrijwilliger van de maand juni 2015: Joram van der Schans.

 

Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Ik zat eerst op voetbal. Mijn hele familie volleybalt hier bij Vives en ik besloot een half jaartje te gaan meetrainen. Dat beviel goed! En inmiddels volleybal ik nu 3 ½ jaar. Ik speel bij Heren 4, een erg leuk team.

 

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Ik ben nu 3 jaar actief als vrijwilliger. Ik maak de takenschema’s voor zaalwacht, tellers en scheidsrechters en ik coördineer de bekerwedstrijden. Daarvoor ben ik contactpersoon voor de Nevobo.

Vanaf volgend seizoen ga ik – samen met Jolanda Bergshoeff – het wedstrijdsecretariaat verzorgen. Dat betekent dat er dan dus een vacature is voor mijn huidige taak. Ik doe meteen maar een oproep: wie is er enthousiast en wil dit oppakken!?

Ik zit ook in de ‘vrijwilligerscommissie’, die als doel heeft meer vrijwilligers in kortere tijd bij Vives te betrekken. We maken nu een overzicht: wie zijn vrijwilliger, wat doen ze en waar zijn ‘open plekken’. Via posters willen we mensen ervan bewust maken dat vrijwilligers hard nodig zijn om de vereniging goed te laten lopen. Sommige mensen hebben nu zelfs 4 taken. In de zomer hebben we een belronde gepland om mensen enthousiast te maken voor een vrijwilligerstaak. Ik heb mijn huidige taak met veel plezier gedaan. Tegelijkertijd verheug ik me ook op m’n nieuwe taak: het wedstrijdsecretariaat.

 

Wat doe je nog meer buiten Vives?

Ik studeer in Wageningen stedelijk milieubeheer. Ik zit in m’n laatste jaar en loop nu stage bij de afdeling milieu van de gemeente Utrecht. De verwachting is dat ik vanaf september op uitzendbasis bij de gemeente Utrecht aan de slag kan. En ik game graag met m’n vrienden op de computer of x-box.

 

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?

Die vraag had ik al verwacht. Ik heb inmiddels 6 ½ jaar een relatie met Dianne. En wat de meeste mensen binnen Vives nog niet weten: we wonen sinds 2 maanden samen in Utrecht!

 

Waarom is Vives jouw club?.

Mijn hele familie volleybalt hier. Ik heb het erg naar m’n zin in mijn team en bij Vives. En ik kom daarvoor met de fiets vanuit Utrecht naar IJsselstein. Dus ik kies echt voor Vives.

Joram van der Schans