Vrijwilliger van de maand januari 2016: Johan van der Wal.

Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Ik ben meer dan 40 jaar geleden begonnen met volleybal in Groningen. In 1982 verhuisde ik naar IJsselstein en ik werd meteen lid van Vives; dat is dus al 33 jaar.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Ik ben 8 jaar secretaris geweest van Vives. In september ben ik daarmee gestopt. Eigenlijk zie je in de loop van de tijd steeds dezelfde zaken terugkomen. Probleem blijft altijd het vinden van vrijwilligers.

Wat ik vooral leuk vind (of eigenlijk vond) van mijn vrijwilligerstaak is dat je met een klein groepje mensen intensief samenwerkt. Daardoor voel je je zeer betrokken bij Vives.

Wat doe je nog meer buiten Vives?

Op dit moment werk ik niet. Mijn beroep is informatie-analist. In het bedrijf waar ik werkte, hield ik me bezig met informatie over de gezondheidszorg, die vervolgens werd verwerkt in landelijke statistieken.

Inmiddels ben ik 4 jaar actief als vrijwilliger bij PULSE. Ik zet me in bij het project ‘stukkie-fietsen’. Met een duofiets fiets ik dan samen met mensen die bijvoorbeeld in Reynaerde of in Ewoud wonen. Zij kunnen niet meer zelfstandig fietsen en met zo’n duofiets lukt dat prima. Ik doe dat 2 dagdelen in de week.

En ik heb inmiddels een jaar of 3 een volkstuin. Daar ben ik in de zomer druk mee.

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?

De meeste mensen weten waarschijnlijk niet dat mijn vrouw, Alice Dekker, ook bij Vives volleybalt. Al meer dan 10 jaar speelt ze bij de recreanten.

Verder ben ik in het verkeerde land geboren. Dat had Spanje moeten zijn. Ik zou er wel willen wonen (maar dat wil Alice niet) en dan lekker door de bergen banjeren.

Waarom is Vives jouw club?

Al jaren speel ik bij H6 met een vaste kern mensen. Het is vooral de combi van sport en gezelligheid, die mij aanspreekt. Dit seizoen trainen we in Zenderpark. Vaak komen we daarna nog naar de IJsselhal.

 

Johan van der Wal