Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Ik speel al vanaf het eind van de basisschool in Oudewater bij Jupiter; eerst bij de mini’s en de jeugd en later competitie bij D2. In 2009 werd ik lid van Vives en speelde toen in D3. Na een tussenpauze (geboorte dochters) ben ik in 2013 weer actief lid en speel ik in Mix-1 bij de recreanten.

 

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

In 2015 heb ik de vrijwilligerscommissie opgezet samen met Quirin van Os, Joram van der Schans en Milou van Leeuwen. Afgelopen jaar hebben we de belronde gedaan om vrijwilligers te werven. Dat heeft veel reacties opgeleverd maar dat is nog niet genoeg. Een grote taak voor de vrijwilligerscommissie is het afstemmen van vraag en aanbod van vrijwilligers. Nu wordt er een beleidsplan opgesteld om verder door te pakken. Yvette Kloek zal samen met Lauri Zitman de commissie nu voortzetten. Ik blijf met Quirin beschikbaar voor ondersteuning als dat nodig is.

Daarnaast ga ik met Wim Zwaan de recreanten TC opzetten. Er spelen nu 6 mixteams, 3 herenteams en 4 damesteams. We hebben een eerste gesprek met de aanvoerders van de teams gehad en daar zijn al veel ideeën naar boven gekomen waar we mee verder kunnen.

 

Wat doe je nog meer buiten Vives?

Ik werk 3 dagen als project- en directiesecretaresse bij Smart Group. Dit bedrijf houdt zich bezig met opbouw, ombouw en afbouw van organisaties. Denk bijv. aan de reorganisatie van de Rabobank.

Daarnaast werk ik aan het opzetten van een eigen bedrijf voor ondersteuning aan zzp-ers en kleine BV’s op secretarieel en administratief gebied.

 

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?

De meeste mensen weten van mij waarschijnlijk niet dat ik kan zingen. Ik was zangeres in een pop/hardrockband ‘Tonebusters’ uit Alphen a/d Rijn. Ik ben nu even gestopt, maar wil dat wel weer gaan oppakken.

 

Waarom is Vives jouw club?

Omdat Vives een hele gezellige “familie” is. Zodra je de IJsselhal binnen loopt hangt er een ontspannen en gezellige sfeer. Iedereen zegt elkaar gedag, we maken graag een praatje met elkaar en ook het barpersoneel is altijd in voor een lolletje. Ook de kinderen zoeken elkaar altijd op en spelen graag overal in de sporthal.

Tribunes zitten vaak vol (want we gaan natuurlijk wel voor de winst) wat maakt dat nog veel meer mensen verbonden zijn aan Vives dan alleen de leden.

Ik ben trots op onze prestaties, toernooitjes, de feestjes, de bijzondere acties (neem de mini’s die bij de wedstrijd van H1 en D1 zijn) en natuurlijk de vrijwilligers die alles regelen!

Ik denk dat we ons te weinig beseffen dat al deze kostbaarheden Vives zo’n fijne club maakt, ik word er in ieder geval heel warm van!

Bianca