Vrijwilliger van de maand december 2015: Jan Dekker

Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Ik ben eigenlijk een voetballer. Ik heb zelf kort bij Nivoc gespeeld. Mijn zoon Jeremy speelde toen hier bij de jeugd; ca. 18 jaar geleden. Ik kwam hier elke zaterdag in de IJsselhal en merkte dat ik meer binding had met Vives. Ik volleybal niet meer en ben bij Vives ‘verenigingslid’.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Ik ben regioscheidsrechter. Ik fluit nu 8 jaar (Heren 3e divisie en Dames 3e divisie). Daarmee ‘verdien’ ik punten voor Vives. Elke volleybalvereniging moet een bepaald aantal punten halen met het fluiten van wedstrijden in de regio. Voor Vives is dat 64 punten per jaar. Vorig jaar bleek dat ik de enige regioscheidsrechter was vanuit Vives. Pieter van der Veen heeft dit probleem aangekaart en er is een actief groepje mensen gestart voor het werven en begeleiden van scheidsrechters. Samen met Pieter en ikzelf zijn dat Robert Smink, Karl Stap en Joram van der Schans. Jan Blankestein heeft hiervoor een plan opgesteld.

We proberen nu actief bij de recreanten en bij de jeugd scheidsrechters te werven. Dat doen we door tijdens de training mensen uit het eigen team te laten fluiten. En natuurlijk bespreken we dan hoe dat is gegaan. We geven allerlei tips. Het is mooi om te zien hoe enthousiast de jeugd daarop reageert. Een van de recreanten is inmiddels een scheidsrechtersopleiding gestart.

Oproep: het zou mooi zijn als er vanuit de lagere teams regioscheidsrechters geleverd kunnen worden. Als er teams zijn, die tijdens een training een scheidsrechters’instructie’ willen meemaken, laat het gerust weten! We verzorgen dat graag.

Voor dit seizoen heb ik me voor 24 wedstrijden in de regio beschikbaar gesteld als scheidsrechter. Ik verdien daarmee 28 punten voor Vives. Karl Stap is ook regioscheidsrechter en verdient ook 28 punten voor Vives.

Wat doe je nog meer buiten Vives?

Ik heb een hele drukke baan. Ik werk in het Anthonius Ziekenhuis als projectcoördinator. Met mijn vrijwilligerswerk als regioscheidsrechter kan ik m’n hoofd helemaal leegmaken.

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?

Dat weet ik niet zo 1-2-3. Ik ben gewoon altijd behulpzaam en kan eigenlijk geen ‘nee’ zeggen.

Waarom is Vives jouw club?

De sfeer bij Vives is goed, het is een club met vrolijke mensen en er is een leuke bar!

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV