Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Ik ben op m’n 12e begonnen bij de C-jeugd van Vives en inmiddels speel ik in Dames 3.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Ik doe binnen Vives diverse vrijwilligerstaken.

  • Ik ben trainer/coach van MC1. Zij trainen 2 x per week. Deze groep train ik nu voor het tweede 2 jaar. Ik geef al 6 jaar training; eerst als assistent-trainer en de laatste 4 jaar als zelfstandig trainer.
  • Ik ben inmiddels 3 jaar lid van de jeugdkampcommissie, die elk jaar het jeugdkamp voor jeugd van 6-14 jaar organiseert. Dit jaar gaan we in het weekend van 17 juni naar de Molecaten in Hattem.
  • En ik ben vanaf vorig jaar voorzitter van de A-jeugdkampcommissie. (jeugdleden vanaf 14 jaar). In het laatste weekend van mei gaan we bij d’n Twist in Overloon kamperen.

In de voorbereiding van de kampen gaan we onder andere de accommodatie bekijken en vastleggen, we bedenken nieuwe spellen, we regelen de catering enz. Vooral in de periode vlak voor het kamp gaat daar veel tijd in zitten, om alle puntjes op de ‘i’ te zetten. Ik doe dat samen met Daan van der Kroef, Jalle van Goor den Oosterlingh, Jiska van der Schans, Jeroen Sneller (alleen jeugdkamp) en Thijme Bunnik (alleen A-jeugdkamp).

  • Zoals jullie weten bestaat Vives dit jaar 55 jaar. Samen met Clarissa van Ieperen, Mitchel van Kesteren, Arjan Folman, Maarten Vink, Anouk Hendriks en Meike de Lange zit ik in de jubileumcommissie. Deze commissie organiseert dus alle activiteiten, die in het teken staan van het jubileum.
  • Ook ben ik lid van de feestcommissie, die elk jaar het Vives-feest organiseert (samen met Meike).
  • Tot slot ben ik lid van de activiteitencommissie. Samen met Jiska van der Schans organiseer ik bv. de pietentraining. Dat gebeurt in overleg met het bestuur (Pieter van der Veen en Sanne Huigen)

Wat doe je nog meer buiten Vives? Heb je daar nog wel tijd voor?

Ja hoor! Ik studeer pedagogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (2e jaars). Twee middagen in de week werk ik als huiswerkbegeleider op het Cals IJsselstein. En 1 x per week ben ik gastvrouw in verpleeghuis Isselwaerde. Ik geef ook individuele bijles wiskunde (1 x per week). En op dinsdag- en zaterdagavond ben ik vaste oppas in een gezin met 6 kinderen.

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?

Twee keer in de week eet ik in de IJsselhal. Ik neem wel altijd eigen eten mee, zodat het nog wel gezond blijft ;). Ik ben altijd blij als Dion of Cerile er is, zodat ik het warm kan maken en er een lekker kopje koffie na kan drinken. Door te eten in de hal kan ik mijn werk, training geven en eigen training goed combineren.

Waarom is Vives jouw club?

Natuurlijk vanwege de gezelligheid. Daarbij speelt Cerile van de bar een belangrijke rol. Ik voel me hier altijd welkom en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Het geeft het gevoel van ‘thuiskomen’. Zonder de bar zou het voor velen niet hetzelfde zijn, hier mogen we best vaker bij stilstaan. Bij deze, Cerile, je bent een topper.

Soraya Hoegee