Hoe lang volleyballen jullie al en hoe lang zitten jullie bij Vives?

Yvette: Toen ik een jaar of 6 was, ben ik bij Bevoc met volleyballen begonnen. En vanaf m’n 10e jaar speel ik bij Vives. Eerst in een JC-team (mix), daarna in M1. Toen ik in D2 speelde, werden we onder leiding van Jos Snijders en Henk Witvoet kampioen in de 1e klasse. En nu speel ik in D1.

Lauri: Ik speel vanaf m’n 12e volleybal. Eerst bij Vrevok (met een korte onderbreking), dat later NVC werd. En sinds dit seizoen speel ik bij Vives.

Wat doen jullie op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Yvette: ik werd vorig jaar gebeld met de belactie en wilde wel meedoen met het opstarten van de vrijwilligerscommissie. Dat doe ik nu samen met Lauri. We proberen nu alle taken binnen Vives af te stemmen op het aanbod van vrijwilligers. En we willen ook werken met ‘flexvrijwilligers’, speciaal voor kleine taken. Ook organiseren we het vrijwilligersuitje. En als nieuwe leden zich aanmelden, dan worden ze meteen benaderd of ze wat willen doen in de vereniging.

Lauri: ik ben ook zo begonnen met mijn vrijwilligerstaak. Ik vind het logisch als je lid bent van een vereniging, dat je je dan ook inzet voor de vereniging als vrijwilliger.

Dus we doen meteen een OPROEP: wil je ook wat doen in de vereniging, meld je dan aan bij Lauri en Yvette. Wij gaan graag met jou kijken wat er mogelijk is. Want er is veel te doen!

Wat doen jullie nog meer buiten Vives?

Yvette: Ik ben fulltime leerkracht op een basisschool in Almere en geef les aan groep 1 en 2. Verder heb ik net een nieuw huis, dus mijn vriend en ik zijn druk met klussen in het huis en in de tuin.

Lauri: ik werk fulltime bij Nike, dus in de sportkleding en –schoenen, als account operation lead en dan in het bijzonder voor de Intersportzaken in Nederland.

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jullie?

Yvette: mijn vriend heeft een motor en ik wil zelf heel graag motor te leren rijden. Dat lijkt me superleuk.

Lauri: voordat ik begon met volleybal was ik zeer actief in het dansen Ik was lid van een dansclub, waarmee we optraden in bv. De Kom in Nieuwegein en bij diverse festivals.

Waarom is Vives jullie club?

Yvette: ik heb hier mijn vrienden. Naast gezelligheid wordt er op goed niveau volleybal gespeeld. Je merkt dat teams van andere verenigingen het hier ook gezellig vinden en na de wedstrijd nog wat blijven drinken. We hebben een goede jeugdopleiding en ik vind het leuk dat er nieuwe aanwas uit de jeugd naar de seniorenteams komt.

Lauri: toen ik overstapte naar Vives was ik toe aan wat nieuws. Ik vind de gezelligheid heel belangrijk. Er is veel meer leven in de club dan bij andere verenigingen.

Lauri zitman & Yvette Kloek