Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

20 Jaar geleden kwam ik met mijn zoon Gerard, die toen net overstapte van judo naar volleybal, naar Vives. Ik ging bij de recreanten volleyballen, ben aanvoerder van mijn team en we zijn inmiddels 2 x kampioen geworden. Nu spelen we in de B-poule, de 1 na hoogste poule.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Bij Vives doe ik de volgende vrijwilligerstaken:

  • Ik ben voorzitter van de toernooicommissie, die uit 7 mensen bestaat. We organiseren een aantal toernooien zoals het taartentoernooi, het minitoernooi, het stratentoernooi en het bedrijventoernooi (is op 20 mei). En dit jaar voor het eerst de Openclubkampioenschappen (op 28 mei).
  • Bij de organisatie van het bedrijventoernooi en het stratentoernooi ben ik rechtstreeks betrokken.
  • Ik beheer het materiaal van de vereniging. Daarvoor heb ik regelmatig contact met de gemeente over de kwaliteit van de netten, het opruimen van de zaal enz. Ik stem met de trainers af wat ze nodig hebben en ik regel de inkoop van materiaal. Er zijn nu 2 mensen die me helpen met het oppompen van de ballen. Je merkt dat de leden zich meer verantwoordelijk voelen voor het materiaal. Dat is belangrijk en dat gaat gelukkig steeds beter.
  • Ik ben nu ca. 5 jaar penningmeester. De vereniging heeft inmiddels een aardige reserve opgebouwd. We willen toewerken naar een reserve van 25% van de omzet van de vereniging.
  • Soms ben ik wel 16 uur in de week bezig met Vives.
  • En ik geef training aan een groep van 2 recreantenteams, die ik ook zoveel mogelijk probeer te coachen.

Wat opvalt, is dat van de 5 bestuursleden er 4 uit de recreanten komen en slechts 1 uit de competitieleden. Hoewel we op de competitiedagen heel veel in de IJsselhal zijn, ben je daardoor als bestuur toch te weinig bekend.

Wat doe je nog meer buiten Vives?

Ik werk fulltime (4 dagen) al ruim 30 jaar als boekhouder bij ASR-verzekeringen (was voorheen AMEV). Ik ben daar werkzaam in de beleggingen. We kopen, verkopen en verpachten boerderijen, landbouwgrond en bosgrond. En op m’n vrije dag ga ik aan de slag voor Vives en soms pas ik met mijn vrouw op onze kleinkinderen.

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?

Als hobby gaan we graag wandelen in de bergen, vooral in Oostenrijk. Daarnaast ben ik fanatiek fietser. En ik vind het erg leuk om m’n kleinkinderen te helpen met hun huiswerk.

Waarom is Vives jouw club?

Ik heb het in IJsselstein en bij Vives erg naar m’n zin. Er heerst bij de vereniging een ontspannen sfeer en ik kom dan ook graag in de IJsselhal met de gezellige IJsselbar.

Frans Huls collage