Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij Vives?

Ik speel al 20 jaar bij Vives. Ik ben begonnen bij de mini’s. Sinds m’n 16e speel ik – met een korte onderbreking – in D1. Ik heb nl. een jaar bij NVC gespeeld en toen ik weer terug kwam bij Vives kwam ik in het D2-team. Nu speel ik weer in D1. Ik ben altijd spelverdeler geweest.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?
Ik zit in de Jeugd TC. Dat doe ik nu 3 jaar. In de Jeugd TC (we zijn met z’n vieren) houden we ons bezig met het samenstellen van de teams, de trainingstijden, overleg met de andere TC’s en we staan ouders te woord. Eigenlijk zouden we meer jongens in de vereniging willen hebben. We hebben nu maar 1 JA-team, 1 JB-team en 1 mix-C-team. Jongens kiezen vaker voor voetbal. Al snel kun je dan een balletje mee trappen. Maar bij volleybal komt veel meer techniek kijken. Bij de mini’s spelen we wel eens ‘smash’-bal. We hopen dat dat aanslaat.

OPROEP: ik maak meteen van de gelegenheid gebruik: we zijn nog op zoek naar nieuwe leden voor de Jeugd TC.

Wat doe je nog meer buiten Vives?
Ik werk als verloskundige bij Alnatal. Alnatal is gevestigd in het St. Antonius Ziekenhuis en levert zorg rond zwangerschap en geboorte. Daar werken we onder andere in 24-uurs diensten, wat soms lastig te combineren is met mijn trainingen of wedstrijden.

Verder lees ik erg graag en ik vind het leuk om Netflix te kijken. En ik ben gek op koken en ik probeer graag nieuwe recepten uit.

Wat weten de meeste mensen binnen Vives nog niet van jou?
Wat een lastige vraag. Om dan toch wat te noemen: ik hou van ‘foute’ R&B-muziek. Ik ga graag met vriendinnen naar R&B-90’s-feestjes. En – maar dat weet iedereen waarschijnlijk wel – ik heb een relatie met Addie van der Veen, die in H1 speelt.

Waarom is Vives jouw club?
Ik ben hier eigenlijk opgegroeid. Als klein meisje kwam ik al mee met m’n vader en moeder als zij moesten volleyballen. Ik ken hier ook veel mensen en het is hier altijd gezellig.

Judith vrijwilliger vd maand