Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij VIVES?
43 jaar geleden kreeg ik een baan in IJsselstein en ging ik bij het volleyballen kijken. Dat was toen nog in de Poortdijk. Het was eerst een trimclubje dat later overging in de recreatie van VIVES. Ik ben dit jaar gestopt als trainer en met volleybal. Ik heb toen lang bij de recreatie/competitie gespeeld. Een aantal keren werden wij kampioen in de A poule.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?
Ik heb recreantenteams getraind en ik was betrokken bij de instroom van nieuwe mensen voor de teams in de recreantencompetitie. Ook heb ik een tijdje Dames 5 getraind. Als EHBO-er was ik aanwezig op competitiedagen en bij de toernooien. Samen met Joop Tersteeg verzorgde ik de teksten en het maken van het clubblad (De Ballpoint) van Vives. Hierin stonden de nieuwtjes, teamindelingen en de wedstrijdverslagen.

Ik ben nu al een tijdje de “Huis-fotograaf” van VIVES. Met name Heren 1 zet ik vaak op de foto. Ik fotografeer tijdens de wedstrijden maar ook bij andere bijzondere evenementen bij Vives zoals de pietentraining, kampioenschap van de jeugd en de recreantentoernooien, ook maak ik de teamfoto’s voor de website. Ze kunnen mij altijd vragen, als ik tijd heb dan kom ik.

Wat doe je nog meer buiten VIVES?
Ik werk al 43 jaar bij Pauw-bedrijven en daar begeleid ik mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook verzorg ik daar cursussen. Ik werk nog 5 maanden en dan ben ik klaar met werken. Ik heb dan bijna 50 (!) jaar gewerkt.

Ik woon in IJsselstein in een appartementencomplex en ben daar actief in de technische commissie. Ik doe veel kleine klusjes en reparaties voor de bewoners en aan het complex.

Ook in mijn vrije tijd ben ik veel met fotografie bezig en ook lid van de fotoclub “FC de Ontspanner” in Nieuwegein

Binnenkort ga ik badmintonnen, dat lijkt mij leuk. Ook spinning in de sportschool ga ik weer oppakken, bewegen is goed. Als ik klaar ben met werken hebben mijn vrouw en ik nog meer plannen. We gaan voor een paar maanden naar Spanje met de caravan en in het najaar vliegen wij naar Samos (Griekenland) waar we al vaker geweest zijn.

Wat weten de meeste mensen binnen VIVES nog niet van jou?
In het verlengde van mijn hobby fotografie maak ik adapters door het koppelen van oude lenzen tbv. macro fotografie.

Ik ben van huis uit eigenlijk instrumentmaker en dat boeit me nog steeds.

Ik probeer vaak mensen te helpen bij allerlei probleempjes op gebied van techniek.

Waarom is VIVES jouw club?
Ik ben met VIVES opgegroeid. Dat is al zo lang. Het voelt eigenlijk altijd als een soort thuiskomen, zeker in de IJsselhal.

2017 feb Peter van Zijl