Vrijdag de 13de was een geluksdag voor Jordan en Joeri Tersteeg die als gedeelde winnaars van de spelregelquiz met de hoofdprijs naar huis gingen. 

De avond werd georganiseerd door Jan Dekker (al jaren regioscheidsrechter voor VIVES) en Milou van Leeuwen (nu ook Verenigingsexpert voor VIVES). Zij hadden 50 vragen in 10 rondes samengesteld waarover wij ons hoofd konden breken. 

Het was een open inloopavond voor alle leden, omdat het voor iedereen handig is om te weten wat de regels zijn. Dan begrijp je ook beter wanneer een scheidsrechter een bepaalde beslissing neemt. Ook wijzigen de regels elk jaar, dus je kennis even opfrissen is altijd een goed idee, zeker aan het begin van een nieuw seizoen. Deze avond werd door een relatief kleine groep bezocht maar er is nog een volgende kans.

Als jij weet, denkt te weten, of graag zou willen weten: Welke speler geen aanvoerder mag zijn? hoe zwaar een volleybal is? en onder welke voorwaarde een Time-out korter dan 30 seconde kan duren? 

Neem dan deel aan de volgende activiteit die door de scheidrechterscommissie georganiseerd wordt. Wanneer en waar dit zal zijn? Dat volgt later..