Waar de huizenmarkt vooralsnog weinig last van de coronacrisis lijkt te hebben, werd er in de sportmakelaardij een afwachtende houding aangenomen. Belangrijke transfers bleven uit en zaakwaarnemers hielden hun hand op de portemonnee. Tot hier een week geleden verandering in kwam.

De corona-cijfers daalden en versoepelingen werden doorgevoerd. In de volleybal wereld zijn de harten weer sneller gaan kloppen. Reikhalzend wordt er uitgekeken naar de eerste trainingen én wedstrijden in zaal. Ook de zaakwaarnemers ontwaken uit hun corona-slaap en de transfermarkt begint langzaam weer op gang te komen. Althans, langzaam… voor VIVES IJsselstein staat de huidige transferperiode nu al te boek als historisch!

Dat topsport een harde wereld is, is Departyshop.nl VIVES H1 de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Na vorig jaar toptalent Niels Bakker te hebben verloren aan Taurus, zijn er ook bij deze transferperiode verliezen te betreuren. Alex Broekmans, vaste kracht van het eerste heren team, heeft na vier trouwe dienstjaren aangegeven te stoppen bij Departyshop.nl VIVES Heren 1. Alex is verhuisd naar Woerden en de afstand naar IJsselstein, in combinatie met het missen van het plezier in het spelletje het laatste seizoen, heeft hem doen besluiten VIVES te verlaten. Het eerste heren team willen Alex enorm bedanken voor zijn inzet en gezelligheid de afgelopen jaren.

Daarnaast is er na een helaas te kort seizoen afscheid genomen van trainer Willem Held. Ondanks het korte seizoen hebben de spelers ontzettend veel van Willem geleerd en willen hem hartelijk danken voor zijn inzet!

Dan nu, tijd voor goed nieuws. Tijd om vooruit te kijken want achter de aerosolen schijnt immers de zon. En wat voor een zon? Een supernova om precies te zijn.

De vermoedens waren er al jaren. Alleen vermoedens, geen bewijs. Tot een jaar geleden. We nemen u mee terug naar het seizoen 2019-2020. Het management van Sjoerd Hoogendoorn (oud-international en op dat moment diagonaal bij topclub Perugia, Italië) zoekt contact met het management van VIVES IJsselstein. “Siamo interessati a un trasferimento a VIVES IJsselstein”, klinkt het aan de andere kant van de lijn. Vanaf dat moment hebben verschillende gesprekken zich in een sneltreinvaart opgevolgd. Zoals u wellicht weet uit de voetballerij, wordt er in de topsport niet altijd gekozen voor de sportieve uitdaging. Ook de knikkers spelen een belangrijke rol. Draisma Dynamo kreeg lucht van de transfer en heeft een anonieme investeerder kunnen vinden waar VIVES IJsselstein niet tegenop kon. Voor VIVES het wist zat Hoogendoorn in het vliegtuig met als eindbestemming Apeldoorn in plaats van IJsselstein.
Toch heeft Hoogendoorn nooit onder stoelen of banken gestoken dat zijn sportieve hart sneller klopt dan zijn financiële. “Immers gaat een seizoen ver onder je niveau spelen je niet in de koude kleren zitten” aldus Hoogendoorn. Na het seizoen 2020-2021 bij Dynamo te hebben gespeeld rinkelt bij het management van VIVES opnieuw de telefoon. “We hebben interesse in een transfer naar VIVES IJsselstein”, klinkt het dit keer aan de andere kant van de lijn. Omdat tot nu toe echt grote namen uitbleven wist VIVES dat het dit keer geen tijd te verliezen had en Hoogendoorn werd onmiddellijk binnen gehaald. Fantastisch nieuws voor Hoogendoorn om zich voor het seizoen 2021-2022 te kunnen verbinden aan Departyshop.nl VIVES H1!

Een andere transfer die niet onopgemerkt is gebleven is natuurlijk de terugkomst van middenspeler Niels Bakker! Een overstap naar Taurus is altijd pikant. Eerder beproefde Camiel A. zijn geluk in Houten, hij hield het slechts één seizoen vol. Bakker was van plan op termijn in de eredivisie te gaan spelen, een meerjarenplan zogezegd. Maar alhoewel Niels wel eens vergeet of we nou in de 3de of 4de set zitten, de Hertog Jan, de bar en de IJsselhal bleven door zijn hoofd spoken. En zo wil het dat hij een jaar later alweer terugkeert op het oude nest. Welkom Niels!

Een andere nieuwkomer is geen speler, maar een trainer. Gerard Koeman mag dit sterrenensemble naar een goede eindklassering in de competitie leiden. De 68-jarige trainer heeft een hoop ervaring op dit niveau en kan bogen op goede resultaten met onder andere Shot uit Culemborg en VC WIK Groot-Ammers.

Doordat het afgelopen Corona-seizoen geen eindklassering kende, toch zijn er een hoop veranderingen gaande in de competitie. Een aantal teams gaven er de brui aan, waardoor er plekjes vrij kwamen op hogere niveaus. Heren 1 maakte hier dankbaar gebruik van, en mag zich opmaken voor hun debuut in de 1e divisie(derde niveau van Nederland en daarmee historisch voor VIVES, red.). Met de aangekondigde versterkingen hebben de heren er alle vertrouwen in dat ze ook seizoen weer hoge ogen gaan gooien in de IJsselhal!