VIVES biedt de mogelijkheid om recreatief te spelen op diverse niveau’s. Het accent hierbij ligt op gezelligheid en wat minder op techniek en tactiek. Het grootste verschil met de reguliere competitie is de tijdsinvestering. 1x per week trainen en 6x per seizoen een wedstrijdtoernooi. De wekelijkse trainingen van anderhalf uur in de IJsselhal vinden plaats onder leiding van een trainer/begeleider van de vereniging. VIVES telt dit seizoen dertien recreatieteams van verschillend niveau (van beginnend tot gevorderden).

  • 3 herenteams (trainen op maandagavond)
  • 4 damesteams (trainen op maandag- of woensdagavond)
  • 6 mixteams (trainen op maandag- of woensdagavond)

Recreatietoernooien
Twaalf van de dertien  teams van VIVES doen mee aan de Nevobo recreatietoernooien van het speelgebied Utrecht. Met meer dan 150 andere dames, heren en mix-teams zijn we verdeeld over poules van divers niveau. Elk team speelt zes toernooien per seizoen. Tijdens elk toernooi speel je vier wedstrijden van 2×13 minuten. Deze wedstrijden zijn altijd op zaterdag in een sporthal rondom Utrecht. Het dertiende team bestaat uit leden (m/v) die geen recreatiecompetitie (meer) spelen en nieuwe instroom die eventueel op een later moment doorschuift naar een van de andere teams.

Wie in welk team zit, en waar en wanneer traint zie je bij Teams > recreatie.

Bekerwedstrijden
Een aantal teams spelen ook mee in de Nevobo bekercompetitie. Zij draaien mee in Groep C voor teams uit de 3de en 4de klasse. Het programma, de uitslagen en de standen zijn te volgen op de nevobosite en de nevobo-app.

Recreatiecompetitie
Dit seizoen is het wederom mogelijk om recreatief te spelen in competitievorm waarbij ca. 12 wedstrijden (in sets) per seizoen gespeeld worden. Dit is de zogenaamde Gouwe competitie georganiseerd vanuit Gouda. Er doen hier meerdere VIVES teams aan mee:

  • DR1
  • DR2
  • XR7; een combinatie van spelers van diverse recreantenteams.
  • XR8; een combinatie van spelers van diverse recreantenteams

Het programma, de uitslagen en de standen zijn van deze drie teams zijn te volgen op de nevobosite en de nevobo-app (kijk bij VIVES DR1, DR2, XR7 en XR8).

Ook meedoen?
Ook zin om te komen volleyballen? En te weinig tijd om elke zaterdag competitiewedstrijden te spelen? Meld je dan aan bij de Recreatie TC via het contactformulier en we kijken dan samen naar de mogelijkheden. Je mag drie keer vrijblijvend meetrainen!

IMG_0236