VIVES heeft een nieuwe trainer gevonden voor het eerste herenteam. Willem Held zal na drie seizoenen het stokje overnemen van Freek Thiers.

De 57-jarige Willem woont nu nog in Barneveld, maar zal na de zomer naar de regio Utrecht verhuizen en is toe aan een nieuwe uitdaging in het volleybal. Bij SSS, de huidige eredivisionist uit Barneveld, speelde hij niet alleen dertien jaar in het eerste team, maar was Held later ook gedurende drie periodes trainer van de hoofdmacht. Ook was hij lang jeugdtrainer bij deze grote club en vervulde hij enige tijd de rol van technisch coördinator.

Held was ooit sportleraar, maar werkt al 25 jaar als (sport)journalist. Daardoor moet hij af en toe een training of wedstrijd missen, maar daarvoor is een oplossing gevonden. René Erica zal in voorkomende gevallen als invaller fungeren. Hij speelde lang geleden samen met Willem Held bij SSS, was nog niet zo lang geleden succesvol trainer van Partyshop.nl VIVES H1 en is zelf nog steeds bij het derde herenteam van Vives als speler actief.

,,Ik heb hele goede berichten over VIVES gehoord’’, zegt de nieuwe trainer. ,,Het is een lastige tijd, maar ik heb zin om – hoe dan ook – zo snel mogelijk met de groep aan de slag te gaan. Ook ben ik benieuwd naar het tweede mannenteam en de jeugdteams. Ik wil niet alleen oog hebben voor Heren 1, maar ook voor de talentontwikkeling binnen de vereniging.’’

Team zoekt spelers
In de afgelopen jaar heeft VIVES  H1 zich bewezen als stabiele middenmoter in de tweede divisie, die het de topploegen zeker moeilijk kan maken. Op de zaterdagen kan het team dan ook rekenen op een vaste schare trouwe supporters. Helaas is het team door werk en blessures wat uitgedund. Het H1-team heeft daarom een middenspeler nodig. Ook voor andere spelposities als diagonaal en/of passerloper is plek. Heren 1 verwelkomt graag zowel ervaren spelers of jongere spelers die toe zijn aan een volgende stap in hun volleybalcarrière en het spel op tactisch hoog niveau willen spelen. Interesse? Mail naar Seniorentc@vives-volleybal.nl.