Hoe lang volleyballen jullie al en hoe lang zitten jullie bij VIVES?

Sylvia: Ik volleybal nu een jaar of 3 bij VIVES. Daarvoor heb ik tijdens mijn studie in Nijmegen gevolleybald. Ik speel nu bij de Dames recreanten. En mijn zoon speelt bij de C-jeugd.

Wim: Ik heb 12 jaar bij Dynamo in Apeldoorn gevolleybald. Dat was een bijzondere vereniging, die zelf een eigen hal met 3 velden heeft gebouwd.

En in mijn diensttijd speelde ik bij de KL (= Koninklijke Landmacht). In 2003 kwam ik bij VIVES. Ik speel in H6, 3e klasse, en de samenstelling van dat team is nog grotendeels ongewijzigd.

Wat doen jullie nog meer buiten VIVES?

Sylvia: Ik ben bedrijfseconoom en registercontroller (= intern gericht). Ik ben nu een jaar of 3 zzp-er en werk als financieel manager/controller in de non-profit sector. Met mijn gezin met 2 kinderen (nu 13 en 16 jaar) heb ik een paar jaar in Australië in Adelaide gewoond en de jongste is daar ook geboren. We zijn er ook op vakantie geweest en willen er weer naartoe. Inmiddels wonen we al weer 10 jaar in Nederland. Naast mijn werk en gezin ben ik ook druk met mijn moestuin (in de achtertuin). Door de juiste gewassen te kiezen en goed in te delen geeft dat veel opbrengst, zoals palmkool en winterpostelein.

Wim: Ik ben inmiddels zo’n 11 jaar zzp-er, maar dan op het gebied van ICT. Bij grote bedrijven werk ik aan projecten met ‘integrated business planning’, een middel voor termijn (tactische) planning. Wij zijn een sportief gezin (met twee kinderen van 16 en 18). Ik hou van skiën en fietsen en dan met name toertochten. Ik heb de Amstel Gold Race al een keer gereden en dit jaar wil ik de Elfstedentocht fietsen. Wij kiezen voor kampeervakanties in een opblaastent, zelfs in het voorjaar als het nog kan vriezen.

Wat doen jullie op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Wij vormen samen de kascontrolecommissie. Sylvia is er nog maar kort bij en Wim deed de controle eerst met Hans Lappee.

We hebben nu een checklist opgesteld wat je moet doen bij de controle. Naast het controleren van de cijfers kijken we ook of de vereniging financieel gezond is, of we bepaalde risico’s signaleren en of de continuïteit van de vereniging gewaarborgd is. De controle vindt plaats in september/oktober samen met de 3 penningmeesters. Wij hebben beiden een financiële achtergrond, dus dan is deze vrijwilligerstaak voor ons een logische stap.

En Wim is ook lid van de PR-commissie.

Wat weten de meeste mensen binnen VIVES nog niet van jou?

Wim: op kampeervakantie met mijn vrouw in Zweden konden we na een wandeling onze tent niet meer terug vinden. Dat lukte uiteindelijk na 6 uur!

Sylvia: We waren vergeten waar ons jongste kind precies is geboren. Het is maar een klein plaatsje, meer een voorstad van Adelaide, in Zuid-Australië. Het geboortecertificaat friste ons geheugen op: Toorak Gardens.

Waarom is VIVES jouw club?

Wim: VIVES is een goedgeorganiseerde gezellige vereniging waar je na de wedstrijd of training met elkaar kan napraten in de IJsselbar.

Sylvia: Bij VIVES wordt sporten en gezelligheid prima gecombineerd. Dat spreekt mij aan.