Hoe lang volleyballen jullie al en hoe lang zitte jullie bij VIVES?
Mathieu: Ik kom uit een echte volleybalfamilie en kreeg de sport vanaf jong al mee, met mijn vader en broers zijn wij ook altijd actief in verschillendefamilietoernooien hier in de IJsselhal. Vanaf mijn 14e heb ik een jaar of 3 gevolleybald. Daarna ging ik in Zeeland studeren en ben toen een tijdje gestopt. In de zomer bleef ik wel actief in de sport door beachvolleybal en familie toernooien. Inmiddels speel ik hier alweer 2 of 3 jaar, nu in H4.
Lisa: ik kom ook uit een volleybalfamilie. Ik ben op mijn 7e gestart met volleybal bij LVV in Lopik. Toen ik een jaar of 17 was ben ik overgestaptnaar DOS in Schoonhoven, waar de familie de Gruijter veel leden heeft. Daar ben ik met D1 gepromoveerd naar de 2e divisie. Vanwege een schouderblessure en studie ben ik 1 of 2 seizoenen gestopt. Na een bezoekje aan een wonderlijke sportfysio kon ik weer gaan spelen in D1. Inmiddels ben ik naar IJsselstein verhuisd en speel ik nu mijn 2e seizoen bij VIVES D1.
Wat doen jullie nog meer buiten VIVES?
Mathieu: Op het moment ben ik bezig met mijn master Duurzame Bedrijfskunde en Innovatie aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast werk ik parttime bij een zorgverzekering.
Lisa: ik heb een aantal jaren op een basisschool in IJsselstein gewerkt. Daarna ben ik psychologie gaan studeren (Universiteit Utrecht en Universiteit van Amsterdam). Na een tussenjaar volgde ik in Amsterdam een master ‘Training and Development’ en een master ‘Kinder- en Jeugdpsychologie’. Nu ben ik als ontwikkelingspsycholoog en coach werkzaam bij Opdidakt in Zaltbommel. Daar hou ik me onder andere bezig met de basis-GGZ, schoolbegeleiding (kinderen en leraren) en onderzoek.
Wat doen jullie op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?
Wij vormen samen in de Sponsorcommissie.
Lisa: D1 van VIVES is begin vorig seizoen hard op zoek gegaan naar een sponsor, waar ik Rik Berkulo van het Foute Zomerfeest enthousiast heb kunnen maken voor hoofdsponsoring van ons topteam.  
Eind vorig seizoen ben ik aangesloten bij de Sponsorcommisie met Céline van de Sande en Anouk Hendriks.
Mathieu: in de ALV in april gaf ik aan dat ik wel een vrijwilligerstaak wilde doen binnen VIVES. Toen Lisa mij benaderde voor de Sponsorcommissie, was ik meteen enthousiast
Lisa: We zijn op dit moment druk bezig met het zoeken van een nieuwe hoofdsponsor, omdat het contract van één van de hoofdsponsoren na drie jaar afloopt. Ook via andere sponsorpakketten proberen wij teams te voorzien van kleding én de vereniging gezond te houden met geschonken geldbedragen.
En we zoeken eenmalige sponsors (nog voor 2 teams) voor de NOJK (Nationale Open Jeugd Kampioenschappen).
Wat weten de meeste mensen binnen VIVES nog niet van jullie?
Mathieu: Dat ik hier in de polder deelneem aan de jacht. Ik jaag dan niet zelf, maar help de jagers met drijven van het wild. Verder heb ik ook nog elektronische hobby’s. Ik bouw zelf drones en heb recent een elektronisch aangedreven skateboards gemaakt. De onderdelen daarvoor bestel ik in China.
Lisa: Ik ben gek op reizen. Onder andere Afrika, Nieuw-Zeeland en Azië heb ik bezocht. O ja, en Texel vind ik fantastisch! Er staat ook nog veel op mijn lijstje: Bhutan, Japan, Belize, Peru, Mongolië, Birma, Tibet, Ethiopië, Sri Lanka. Als ik op reis ben probeer ik altijd te duiken, dat vind ik adembenemend.
Waarom is VIVES jouw club?
Mathieu: De gezelligheid en saamhorigheid spreekt mij aan. Na het sporten supporten bij D1 en H1 gevolgd door gezamenlijke afsluiting in bar IJsselhal en natuurlijk de Voorstraat.
Lisa: Voor mij voelde het als een warm bad, toen ik bij VIVES kwam volleyballen. De sfeer is gemoedelijk en levendig. Er is altijd wel wat te beleven en dus nooit saai.

Processed with MOLDIV