Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij VIVES ?
Vanaf dat ik 8 jaar ben zit ik bij VIVES en ben nu 17 jaar. In totaal dus 9 jaar. Vroeger zat ik op ritmisch gymnastiek. Kwam er al snel achter dat ik dit minder leuk vond. Ik doe liever aan een teamsport.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat ?
Ik geef het jongste niveau mini’s trainen, niveau 1.  Martha is hoofdtrainster. Met nog meer trainers worden we onderverdeeld in groepjes. Ik geef nu trainen aan een groepje van 6 mini’s. Ik vind het fijn dat het een kleinere groep is, op deze manier kan ik iedereen voldoende aandacht geven en de techniek goed aanleren. Als het niet lukt of als ik iets niet snap, dan kan ik het altijd navragen bij Martha.
Ik vind het trainen geven erg leuk en blijf dit ook volgend jaar doen.

Je bent een van de jongste vrijwilligers! Echt top! Wat is jouw motivatie om al zo vroeg te beginnen?
Ik vind het leuk. En daarnaast krijg je erg veel waardering terug van de kleine kinderen. Het is fijn om ze iets te kunnen leren en te laten samenwerken. Daarnaast leer je er zelf ook nog wat van: ik krijg meer inzicht in de techniek door het aan iemand anders uit te leggen.

Wat doe je nog meer buiten VIVES ?
Ik heb net mijn diploma voor de HAVO binnen en ga komend jaar studeren aan de HU, studie medische hulpverlening. Ik houd er daarnaast van om te lezen en met vriendinnen af te spreken (samen shoppen of wat drinken).

Wat weten de meeste mensen binnen VIVES nog niet van jou ?
Ik ben niet zo’n grote volleyballer omdat ik een groei ziekte heb. Er zit een afwijking in mijn chromosomen waardoor mijn groei achterloopt. Ik ben daarin de enige thuis, want mijn ouders zijn heel lang (vader 2m. & moeder 1.80 m.). Mijn broertje is 11 en is ook iets langer dan ik. Ik heb ook een zusje, we spelen allebei een dubbele competitie in MA2 en in DS8.

Waarom is VIVES jouw club ?
De sfeer is heel leuk. Ik woon zelf in IJsselstein, waardoor je al redelijk wat mensen uit IJsselstein kent die hier ook komen. Het is altijd erg gezellig in de hal en de kantine.