Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij VIVES?

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gevolleybald. Ik ben bij VIVES betrokken, omdat mijn twee dochters bij VIVES volleyballen. Sophie speelt bij MA1 en D4 en Eva bij MB1.

Wat doe je nog meer buiten VIVES?

Ik werk bij de KNBSB, de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbal Bond. Voorheen zat de KNBSB in het ‘Huis van de Sport’ in Nieuwegein; nu zitten we met nog enkele sportbonden in een ander pand in Nieuwegein. Daardoor kan ik elke dag op de fiets naar mijn werk gaan.

Ik heb een opleiding gevolgd ‘boekhandel en uitgeverij’. Na een korte werkperiode in die branche heb ik de overstap gemaakt naar Spaarbeleg, later Aegon. Daar heb ik 11 jaar gewerkt. Na een coachingstraject bleek mijn belangstelling te liggen in de sportwereld. Ik heb de opleiding sportmanagement gevolgd en inmiddels werk ik nu 7 jaar bij de KNBSB. Ik houd me daar bezig met de organisatie van alle competities en met de ondersteuning van 160 verenigingen met in totaal circa 20.000 leden. Ik heb veel contacten met verenigingen, andere sportbonden en sportorganisaties (zoals de Nevobo en NOC*NSF). Onze honkbal-/softbalverenigingen probeer ik te helpen als ze tegen problemen aanlopen of zaken willen organiseren. Het was voor mij dan ook een logische stap mijn ‘eigen’ vereniging te helpen.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Ik zit nu 1 jaar in het bestuur als penningmeester. Ik reageerde indertijd op een oproep in de nieuwsbrief. Er waren toen 3 reacties, ongekend veel voor een bestuursfunctie. Het penningmeesterschap vervullen we nu met z’n drieën. Ik zit als penningmeester in het bestuur en houdt me met name met beleidsmatige kwesties bezig. Twee assistent-penningmeesters vervullen op de achtergrond de werkzaamheden als assistent-penningmeesters: Bianca Sanchez regelt alle betalingen en Joost van Veen verzorgt de inning van de contributies. Daarbij kunnen we elkaar vervangen indien nodig. Door het opdelen van deze functie is het nu goed ‘behapbaar’ voor ons alle drie.

Vanuit mijn werk spreek ik veel verenigingen en weet ik wat er bij hen speelt. Als ik dan naar VIVES kijk, ben ik enorm trots op hoe de zaken bij onze vereniging geregeld zijn. Met een bestuur dat echt bestuurt en een duidelijke, goed functionerende commissiestructuur draait VIVES best goed en zijn veel mensen als vrijwilliger actief bij de vereniging betrokken. Mijn aandachtspunten binnen het bestuur liggen met name bij het nog beter structureren van de vereniging en het op papier zetten/digitaliseren van allerlei procedures en informatie. Bijvoorbeeld: als een bestuurs- of commissielid vertrekt dan moet zijn opvolger meteen weten waar hij of zij op moet letten en waar hij informatie/draaiboeken/etc kan terugvinden.

Wat weten de meeste mensen binnen VIVES nog niet van jou?

Ik vind hardlopen fijn en ik fitness in de sportschool. Ik heb inmiddels 2 x de Marathon van Rotterdam gelopen. En 1 x de Vierdaagse van Nijmegen. In april hoop ik de ’60 van Texel’ te lopen, een estafetteloop van 4 x 15 km. Ik ben Ajax-supporter en ga graag naar wedstrijden in de Arena.

Waarom is VIVES jouw club?

Ik ben bij VIVES verenigingslid. Het is een leuke, gezellig club met een fantastisch sfeervol thuishonk: bar IJsselhal. Dat is een uitstekende, verbindende plek van de vereniging!