Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij VIVES?

Ik volleybal vanaf mijn 10e, dus nu zo’n 20 jaar. Ik speel nu voor het 2e seizoen competitie bij Heren 1 van Vives. Daarvoor heb ik bijna een jaar bij dit team meegetraind.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Ik ben regio-scheidsrechter en fluit in een seizoen minstens 8 wedstrijden in onze regio in de 3e divisie of promotieklasse. Waarom ben ik gaan fluiten? Ik vind het prettig als een scheidsrechter de wedstrijd goed begeleidt en met vertrouwen ‘op de bok’ staat. Vaak is dat anders. Ook bij VIVES willen we daar wat aan doen.

Samen met Rob de Paauw, Jan Dekker, Milou van Leeuwen en Elly Schinkel zit ik in de arbitragecommissie. Deze commissie is in september 2018 gestart. Doel van de commissie is de arbitrage binnen VIVES te helpen en te verbeteren: we willen dus meer en betere scheidsrechters. Hoe kunnen we mensen, die het lastig vinden om een wedstrijd te fluiten, daarbij helpen en hoe kunnen we mensen, die op een hoger niveau willen fluiten, daar goed bij begeleiden? Daarvoor is inmiddels een arbitrageplan opgesteld met allerlei ideeën hoe we dat willen gaan doen. De komende weken komen we daarmee naar buiten.

Wat doe je nog meer buiten VIVES?

Ik heb organisatiewetenschappen gestudeerd en ben werkzaam als business consultant bij het Havenbedrijf Rotterdam. Daar houd ik me bezig met ‘internet of things’. Wat houdt dat in: allerlei data moeten aan elkaar gekoppeld worden om het werken in de haven efficiënter te laten verlopen. Het is mijn taak om de ict-mensen in contact te brengen met de business-mensen, zodat hun wensen worden vertaald en vorm gegeven door de ict-mensen.

Naast mijn werk maak ik graag verre reizen. Zo maakte ik een reis naar Namibië, waar ik 5 ½ week vrijwilligerswerk heb gedaan bij een organisatie, die zich inzet voor behoud/bescherming van natuur en wilde dieren. Daar heb ik ook mijn vriendin leren kennen. We wonen nu samen in Nieuwegein. Dit jaar gaan we een reis naar Kenia maken.

Wat weten de meeste mensen binnen VIVES nog niet van jou?

Hoewel ik in Limburg ben geboren en daarna in Tilburg heb gewoond, heb ik een enorme hekel aan carnaval. Dat is niks voor mij.

Waarom is VIVES jouw club?

Bij VIVES is het bij de thuiswedstrijden altijd druk op de tribune. Iedereen komt aanmoedigen en na afloop is het gezellig in de bar. Dat clubgevoel waardeer ik erg.