Hoe lang volleybal je al en hoe lang zit je bij VIVES?

Vanaf mijn 17e volleybalde ik in Castricum (Noord-Holland). In de jaren ’90 heb ik een jaar of 3 bij de recreanten van VIVES gespeeld. Vanaf 2012 ben ik training aan de mini’s gaan geven en vanaf 2014 speel ik competitie; eerst bij Dames 6 en nu bij Dames 7.

Wat doe je op dit moment als vrijwilliger en hoe gaat dat?

Samen met Martha Verstoep geef ik op woensdag en vrijdag training aan de toernooimini’s en de competitiemini’s. Bij elkaar is dat een groep van ca. 40 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Het zijn leuke enthousiaste kinderen. Martha bereidt meestal de training voor en samen werken we dat uit.

Bij de training krijgen we veel hulp van jeugdvrijwilligers, volleyballende en niet-volleyballende ouders. De C-jeugd (12/13 jaar), die komt helpen, begint vaak in het kader van een maatschappelijke stage. Zo krijg je ook meer binding/betrokkenheid met de vereniging.

En dit jaar ga ik voor het eerst mee met het jeugdkamp ‘jongere jeugd’ als begeleider. Dat is in het Pinksterweekend.

Wat doe je nog meer buiten VIVES?

Ik ben in februari gestart met mijn nieuwe baan bij Kind & Co. Ik werk 20 uur per week op de afdeling administratie/personeel. En 1 dag per week doe ik ‘beheer en oproep’. Dat is een soort ‘uitzendbureau-functie’. Als er collega’s uitvallen, dan regel ik eerst binnen de eigen organisatie vervangers en als dat niet lukt, dan schakel ik uitzendbureaus in. Hoewel ik dit werk nog maar kort doe, bevalt het me erg goed.

Bijna 3 jaar geleden is mijn man Hans overleden. Ik moet dus veel regelen in het huishouden en voor mijn gezin (Inge 15 jaar en Niels 18 jaar), die dit jaar allebei eindexamen doen. De afgelopen periode is mijn huis grondig verbouwd. Veel klussen heb ik zelf gedaan en sommige dingen heb ik laten doen. Daar heb ik dus veel tijd in gestopt. Dat schiet nu aardig op.

Wat weten de meeste mensen binnen VIVES nog niet van jou?

De meeste mensen weten niet dat ik al eerder lid van VIVES was. Dat was zelfs bij de ledenadministratie niet bekend, omdat ik toen mijn meisjesnaam gebruikte.

En ik ben met klussen in huis erg handig. Ik probeer veel dingen zelf te doen, zoals verven, laminaat leggen enz. Sommige dingen laat ik aan de vakman over.

Waarom is VIVES jouw club?

VIVES is een gezellige vereniging. Iedereen kent iedereen. Als je hier de hal in komt, dan voelt het als ‘thuis komen’ of als ‘een warm bad’.