Afgelopen weekend was het eindelijk weer zover: we gingen op jeugdkamp! Dit jaar was het thema Expeditie Robinson. Op vrijdag 7 juni vertrokken we vanuit IJsselstein naar Hattem en dit keer begon het avontuur al onderweg met een foto-bingo.

Eenmaal aangekomen in Hattem werden de teams voor de expeditie gevormd, kregen we onze shirts en bandana’s en richtten we de kamers in. Voor we het bos introkken, werden de kinderen getrakteerd op een lekker broodje knakworst. Met volle buiken gingen we het bos in voor een spannend potje vlaggenroof. Voor sommigen was het lastig de weg te vinden in het bos, terwijl anderen moeite hadden de duidelijk verstopte vlag te vinden.

Geen expeditie is compleet zonder een teamvlag, dus na de vlaggenroof gingen de kinderen enthousiast aan de slag om hun eigen vlag te maken.

Dropping

Toen het eenmaal donker was, gingen de oudste kinderen op dropping. Ze vonden snel hun weg terug naar het kamp door slim na te denken en de bushokjes te volgen. De andere twee groepjes hadden wat meer moeite en kregen af en toe hulp van de leiding, maar uiteindelijk vonden ook zij hun weg terug naar het kampterrein.

De jongste kinderen speelden een potje weerwolven en genoten aan het kampvuur van een zelfgebakken broodje.

Na een lange avond begonnen we zaterdag fris en fruitig aan een nieuwe dag. We wekten de kinderen op een leuke manier met muziek, klaar voor weer een dag vol proeven en natuurlijk volleyballen! Met vele proeven zoals de evenwichtsbalk, vuur maken, de eetproef (met meelwormen) en de stormbaan was het een erg actieve zaterdagochtend. De kinderen waren volop in beweging en genoten van de uitdagingen.

Watergevecht en pannenkoeken

In de middag was het tijd voor de oudere jeugd om naar Hattem te gaan, terwijl de jongere kinderen een spel in het bos speelden. Natuurlijk is een kamp niet compleet zonder een watergevecht! Zodra de kinderen terugkwamen uit het bos, begonnen ze met waterspelletjes en het watergevecht duurde tot rond 17:00 uur, toen iedereen – inclusief de oudere groep en leiding- doorweekt was.

Zaterdagavond staat bekend om de traditie van pannenkoeken eten. Dankzij onze geweldige keukenstaf genoot iedereen van de heerlijke pannenkoeken. Na een pubquiz, een fotospel en voor de oudere kinderen een klein kampvuur, was iedereen erg moe en kropen ze wat eerder dan de vorige nacht in de slaapzakken.

Zondagochtend stonden de kinderen voor een mysterie: waar waren alle schoenen gebleven? Alle schoenen die op de gang stonden, waren aan elkaar geknoopt en door de hele gang waar de kinderen sliepen neergelegd. Nadat iedereen hun schoenen hadden gevonden en ontbeten hadden, was het tijd voor de laatste twee activiteiten: levend ganzenbord en bingo. Tijdens het levend ganzenbord voerden de kinderen allerlei opdrachten uit voor de leiding, en er was al snel een winnaar. Ook de bingo was een groot succes en er werd hard gestreden voor de hoofdprijs: een grote teddybeer.

Om 13:00 uur kwamen de ouders aan op het kampterrein en om 14:30 uur was iedereen weer, moe en voldaan, aangekomen in IJsselstein.

Wij hebben weer enorm genoten van het afgelopen weekend en kijken uit naar volgend jaar!

SAVE THE DATE: 6, 7, en 8 juni 2025 JEUGDKAMP 2025!