Met de spannende en succesvolle P/D-wedstrijden van Heren 2 (promotie naar de derde divisie) en Heren 4 (promotie naar de promotieklasse) en de laatste recreantenwedstrijden is het einde van het seizoen 2023/2024 weer bereikt. De laatste weken stonden in het teken van afscheid nemen: een indrukwekkende minuut stilte voor Wim Hoegee, jarenlang lid geweest van VIVES. Maar ook het afscheid van spelers en speelsters die seizoenenlang in onze eerste teams hebben gespeeld. Dank aan de VIVES Fanatics voor het prachtige afscheid. 

Seizoen 2023-2024 was sportief gezien een zeer succesvol seizoen met vijf kampioenen en drie teams die promoveren. Waaronder Dames 1 dat na een vierde plek in de eerste divisie volgend jaar uit mag komen in de topdivisie. Heren 1 daarentegen doet juist twee stapjes terug en komt, met een bijna geheel nieuwe selectie, uit in de tweede divisie.

Het einde van de competitiewedstrijden betekent gelukkig niet het einde van het seizoen. Zo wordt er na de meivakantie weer gestart met trainingen in de nieuwe teamindelingen. De Technische Commissies hebben daar weer hard aan gewerkt. En komende zondag organiseert de Vrijwilligerscommissie het jaarlijkse vrijwilligersuitje om de ongeveer 100 vrijwilligers van onze vereniging te bedanken. Zonder hen geen VIVES!

Wisseling in het bestuur
Ook de voorbereidingen voor de ALV op maandag 10 juni zijn in volle gang. Dit zal een ALV zijn met een nieuwe voorzitter, want er gaat een personele wisseling plaatsvinden in het bestuur: de penningmeester en ondergetekende (Joram van der Schans) wisselen van functie waardoor Roy Vink de nieuwe voorzitter zal zijn.

Na bijna zeven jaar penningmeester te zijn geweest, vindt Roy het tijd voor een nieuwe functie in het bestuur. Joram neemt de functie van penningmeester van Roy over na 2,5 jaar voorzitter te zijn geweest van deze prachtige volleybalvereniging.

✏️ Joram van der Schans, namens het bestuur van VIVES