De eerste wedstrijd van de heren in de 2e divisie diende zich aan. De tegenstander was SSS h2 uit Barneveld. Het 1ste van Barneveld is al jarenlang een vaste waarde in de eredivisie, het 2e is een mix van ervaring en talent. Dit team werd vorig jaar 4e in de competitie en lijkt nu een gooi naar promotie te willen doen.

Aan de IJsselsteinse mannen de taak deze ambities de kop in te drukken. In de 1ste begon coach Freek met de volgende namen: Sven en Mitchel aan de buitenkant, Addie en Thijme op het midden, Joël als spelverdeler, Daan als diagonaal en Hylke als libero. Thijs zou in nood kunnen spelen maar was licht geblesseerd en Jordy moet helaas nog weken zijn vinger rust geven wegens een gescheurde pees.
VIVES startte aarzelend in de 1e set, het deed aardig mee met SSS, maar aan beide kanten was de foutenlast hoog. De Barneveldse zijde kon echter een tandje bij zettenen trok de 1ste set eenvoudig naar zich toe. 17-25.

In 2e set speelde VIVES niks klaar, de foutenlast was veel te hoog, de passing liep niet en van servicedruk was geen enkele sprake. Een ontluisterende 25-11 was de uitslag.

VIVES moest in het vervolg van de wedstrijd toch echt uit een ander vaatje tappen. Gelukkig werd dat gedaan, eindelijk haalde VIVES zijn eigen niveau en kon het een kleine voorsprong pakken. Door sterk verdedigen kreeg VIVES een setpoint op 23-24, deze werd echter niet benut en het werd SSS dat aan het langste eind trok. 29-27.

In de laatste set probeerde VIVES nog alles uit de kast te halen, maar wetende dat de overwinning al uit handen was gegeven was het heilige vuur verdwenen. De mannen bleven goed bij maar SSS was ook in de laatste set een tandje beter. 25-20.

Niet het begin was de mannen op hoopten, maar wetende dat heren 1 veel beter kan dan kijken de mannen uit naar volgende week vrijdag. Dan gaan de heren op bezoek bij Renswouw uit Renswoude. We zien u daar graag op 6 oktober om 21:15!