“Zelf wist ik het al, maar het is fijn dat jullie het nu ook weten.” Met die woorden nam Peter-Paul Everaert de vrijwilligersuitje-wisselbeker in ontvangst zondagmiddag. Hij was de winnaar van de VIVES-alleskunner, het vrijwilligersuitje van dit seizoen.

De vrijwilligerscommissie, bestaande uit Anisha, Sophie en Folkert, had ook dit seizoen een leuke dag georganiseerd om alle vrijwilligers van VIVES te bedanken. Door verschillende spellen te spelen, bleef er uiteindelijk één iemand over die tot alleskunner zou worden gekroond. 

Een stuk of dertig vrijwilligers waren op het uitje af gekomen en stuk voor stuk stortten ze zich vol fanatisme op de spellen: van een ballon opblazen totdat die knapt tot een kaartenhuis bouwen van bierviltjes en dierengeluiden raden. Bij elk spel vielen één of meerdere mensen af. En tussendoor en na afloop was er ruimte en tijd voor een gezellig drankje in de bar. 

De finale ging tussen Peter-Paul, Menno Pardijs en Jacco Hoogendoorn. Deze drie moesten een reeks spellen zo snel mogelijk uitvoeren: met een ballon bekertjes stapelen, een ballon laten knappen, een speelgoedautootje precies tussen twee lijnen laten eindigen en een kaartenhuis bouwen.

Menno en ballonnen bleek geen succesvolle combinatie. Jacco had wat ruzie met de autootjes. Peter-Paul bleef koel, maakte even handig gebruik van de tafel om de ballon te laten knappen,  en ging gestaag door alle spellen heen. Hij had slechts één poging nodig voor het kaartenhuis. Menno was handiger met autootjes dan met ballonnen en ging uiteindelijk Jacco nog voorbij in de strijd om plek twee.