Kasper Langendoen stopt na dit seizoen als trainer-coach van De Partyshop.nl VIVES Heren 1. Dit heeft hij in overleg met het bestuur besloten. Langendoen trad aan in september 2021 na het plotselinge overlijden van toenmalig trainer-coach Gerard Koeman. Onder leiding van Langendoen heeft VIVES Heren 1 de beste resultaten uit de clubhistorie neergezet. In het debuutseizoen in de Eerste Divisie werd het direct met overmacht kampioen en momenteel staat VIVES op een knappe derde plaats in de Topdivisie, het één na hoogste niveau van Nederland. Na deze twee succesvolle seizoenen gaat VIVES op zoek naar een opvolger die voortbouwt op de ontwikkeling die onder Langendoen is ingezet.

“Wij willen Kasper bedanken voor de twee succesvolle seizoenen. Wat begon onder bijzondere omstandigheden is uitgegroeid tot een succesvolle samenwerking. Onder zijn hoede heeft het team een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Ook stond hij altijd klaar om opkomende trainers binnen de vereniging te begeleiden”, licht VIVES-voorzitter Joram van der Schans toe. “De ambities van de vereniging en de trainer zitten voor komend seizoen helaas niet op één lijn. Wij begrijpen en respecteren zijn keuze”.

“Ik kijk terug op een mooie periode bij VIVES. De sfeer bij deze vereniging is echt geweldig. Toen ik hier begon wilde ik het team vooral helpen gezien de situatie. Dat daar een kampioenschap en een mooi debuutseizoen in de Topdivisie uit volgde maakt mij trots. Voor nu richten we ons met veel vertrouwen op de komende vijf wedstrijden en gaan we ervoor om de derde plaats in de Topdivisie te behouden. Daarna ben ik toe aan een nieuwe uitdaging,” zegt Kasper Langendoen.

Het bestuur gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor het volgend seizoen. Trainers/coaches die interesse hebben in de functie kunnen hun motivatie mailen naar Jisca Vrancken, Technische zaken: bestuurslidtc@vives-volleybal.nl.