Ditmaal een bericht van onze mannen uit Italië, het huidige volleybalwalhalla van Europa. Een sporthal heet hier een Pallazo dello Sport waar bij een wedstrijd uit de Italiaanse 2e niveau gerust meer dan 1500 man op de tribune zit. Toch zijn de Italiaanse sterren aan het twijfelen of hun toekomst, hun kans op eeuwige roem, winst in de champions league, olympische titels en wat al niet meer wel in Italië ligt. De echte volleybalkenner zag het natuurlijk al eerder, maar ook de leek ziet dat er langzaam een verschuiving plaatsvindt. De Franse gebroeders N’Gapeth stapten op bij Modena wegens ‘een conflict met de trainer’, Laura Dijkema en Maret Balkesteijn-Grothues zijn om onduidelijke redenen clubloos, en meervoudig champions league winnaar Wilfredo Leon twijfelt of hij zijn naturalisatie tot Pool wil doorzetten. Nee, beste lezer, dit zijn geen gevallen op zich. Allemaal spelen ze met dezelfde gedachte. Het walhalla van het volleybal ligt niet langer rondom het Comomeer in Lombardije maar aan de Stadsvijver in IJsselstein.

De grote stap voorwaarts begon eigenlijk al in 2016, toen het kampioenschap in de promotieklasse werd veiliggesteld, mede door de teruggekeerde Mitchel van Kesteren werd VIVES met overmacht kampioen. In Januari 2017 stonden

de mannen vervolgens weer bovenaan, ditmaal in de 3de divisie. Geplaagd door de druk en het hoge aanzien wat VIVES inmiddels had gekregen, slaagde de mannen er niet in de 1ste plek te behouden. Vooral in uitwedstrijden lieten de mannen vele steken vallen. Op de laatste wedstrijddag echter, toen promotie al ver uit het zicht was geraakt, maakten de mannen echter de sprong van plek 4 naar 2. Hierdoor pakten de mannen op de valreep een plek voor de PD-wedstrijden van de 2e divisie. VIVES speelde echter te wisselvallig om deze wedstrijden allemaal winnend af te sluiten en moest het doen met plek 2. Een kleine maand later kwam

 

echter het bericht dat heren 1 een vrijgekomen plek mocht gaan opvullen in de 2e divisie. En zo gebeurde het dat VIVES in 2 seizoenen 2 keer promoveerde, en daarmee het hoogste niveau behaalde in de geschiedenis van het IJsselsteinse herenvolleybal.

Het nieuwe seizoen begon met het aantrekken van een nieuwe trainer, René zwaaide na 3 succesvolle jaren af en begon aan een nieuw avontuur in Bodegraven. Daarvoor in de plaats kwam Freek Thiers, een oude bekende. Het leidde het 1ste herenteam al eens eerder naar de 3e divisie. Nu kon hij zijn kunsten op een hoger niveau nog eens laten zien. Daarbij kwamen nog een aantal versterkingen in de spelersgroep, Sven Verheul schoof door vanuit het 2e team, Jordy Streng had de lokroep van IJsselstein opgepikt en verruilde de Zebra voor de IJsselhal. Daarnaast werd Alex Broekmans volwaardig speler van het 1ste nadat hij vorig seizoen al sporadisch zijn kunsten liet zien. Tom Heemstra verliet echter de formatie en hing zijn volleybalschoenen aan de wilgen.

Wat volgde was een intensieve voorbereiding waarin goede resultaten werden behaald. De 2e ronde in de beker werd op een haar gemist, en VIVES deed geenszins onder voor andere teams uit de 2e divisie. De eerste wedstrijd daarentegen werd een zware domper, de mannen werden van het veld getikt door SSS. Van de harde werklust en ‘kom-maar-op’ mentaliteit was weinig te merken. De 2e wedstrijd wel gewonnen, tegen degradatiekandidaat Renswouw. Het spel was nog niet best, maar beetje bij beetje werden de mannen beter. VIVES begon te wennen aan het niveau van de 2e divisie en pakte overal punten. Hoogtepunt was de 4-0 winst uit tegen BVC uit Barchem. VIVES sluit de 1ste helft van het seizoen af op een 6e plek, keurig in de middenmoot.

Heren 1 kijkt echter vooral naar boven omdat het weet dat het voor niemand onder doet. 4 januari trapt heren 1 het nieuwe jaar af met een oefenpotje tegen dames 1. Om vervolgens 13 januari de eerste competitiewedstrijd te spelen tegen Arvevo uit Arnhem. We hopen natuurlijk weer van harte op uw support die afgelopen jaar ons op vele momenten enorm geholpen heeft. Duizend maal dank hiervoor en tot volgend jaar!

Meer VIVES heren 1? Volg @Vivesheren1 op instagram voor liveverslagen en elke zaterdagnacht kansloze kiekjes die op zondag vaak weer verwijderd worden. Erbij zijn is meemaken!