De kracht van VIVES ligt voor een belangrijk deel bij de vrijwilligers. 2 vrijwilligers die dat al 30 jaar doen stoppen er helaas mee. Dan hebben we het natuurlijk over Joop en Joke.

Joop Tersteeg

Zijn kracht lag voor bij de sinds 1989 georganiseerd competitiewedstrijden bij de Bond voor afdeling Utrecht. Deze is groot; inmiddels uitgegroeid tot ca. 42 herenteams, 60 mixteams en 60 damesteams. In totaal 160 teams die over verschillende poules jaarlijks met elkaar strijden. Joop heeft hier in 2014 een speciale oorkonde voor gehad. Ook is hij beloond met een speld door de Bond en een lintje van de gemeente. Soms zie hem ook lopen in zijn Zir Joop shirt. Afscheid hebben we deels al vorige maand genomen bij de laastste competitiedag met een emotioneel afscheid. Nu hebben we dat gedaan op de ALV. Als dank heeft Joop een boeket rozen in de kleuren van VIVES gekregen die symbool staan voor zijn passie voor het volleybal.

Joke Rijnbout

Joke schrijft niet alleen geschiedenis, maar maakt dit ook! Gestart met volleybal in 1973, is zij in 1986 gestopt als dames 1 lid. We gaan het hier dan ook niet hebben over de rol van vrachtwagens. In 1976 is zij tesamen met Wim Hoogendoorn gestart met de materiaalcommissie, daar kwam in 2001 het sleutelbeheer bij. In 1988 is zij gestart met de leiding over de thuiswedstrijden van de competitie tot 2015, waarna in 1989 hulp bood bij Joop op de dagen in IJsselstein bij de regiekamer. In 1993 startte zij het Volleybodje en begon eind vorige eeuw de ledenadministratie. Zo schreef zij daar het 50 jaar VIVES historieboek. In 1996 kwamen daar het beheer van tenues bij. In 2008 begeleide Joke de transitie van een papieren administratie naar een digitale administratie in sportlink. Het vergde veel werk. Het bestuur draagt haar om de vele werkzaamheden voor VIVES daarom conform het huishoudelijk reglement voor tot erelid (unaniem bekrachtigd in ALV). Als dank ook een boeket in de kleuren van VIVES met een fles wijn om te proosten. Beiden hebben ook de primeur van de eerste VIVES handdoeken!